Vårkonsert med Romeo & Julia Kören

Om uppsättningen

27, 28 mars 2020, Stora scenen
I scenografin till uppsättningen av Furstinnan av Amalfi
Längd: 1 timme och 15 minuter, ingen paus

”De får renässansmusiken att kännas modern kul och väldigt groovy.” Smålandsposten  
 
”Den gigantiska skillnaden framstår helt klar mellan en traditionell föreställning med renässansmusik framförd av en kör –  och denna innovativa presentation fylld av talang kreativitet och charm.” Las Últimas Noticias Chile
Läs mer
Kliv in i renässansens magiska värld och omsluts av musik som hördes i hovet i Amalfi under 1500- och 1600-talet. I scenografin till Dramatens uppsättning av pjäsen Furstinnan av Amalfi levandegör Romeo & Julia Kören musik från Europas stora renässanskompositörer. Dramatik, humor, musik och koreografi vävs samman i en lekfull och genreöverskridande scenkonstupplevelse för både öga och öra. 
 
Ensemblen består av ett femtontal sångare skådespelare och musiker. Med kunskap och erfarenhet från sina olika områden blandar ensemblen spektakulär musik, drama, romantik och komedi i konsertupplevelser utöver det vanliga. Romeo & Julia Körens unika scenspråk och tilltal har hyllats av publik och kritiker på festivaler världen över i snart tre decennier. Kören har uppträtt i fler än 35 länder, däribland Kina, USA, Italien, Japan, Frankrike, Ryssland, Island och Tibet. 
 

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Fredag 27 mars – Romeo & Julia Kören 20:00 Stora scenen Köp biljett
  • Lördag 28 mars – Romeo & Julia Kören 14:00 Stora scenen Köp biljett

Medverkande

Regi

Benoit Malmberg

På scenen

Romeo & Julia Kören