Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis

Alla besökare över 18 år behöver visa upp ett giltigt vaccinationsbevis med QR-kod samt ID. Läs mer

Unga Dramaten läser monologer – digital workshop

Unga Dramaten

Unga Dramaten Monologer Poster

Om uppsättningen

Låt eleverna jobba kreativt med egna monologer!

Unga Dramatens dramaturger inspirerar och introducerar mellan- och högstadieelever till att skriva och ta sig an uppgiften att skriva en monolog. Sedan dramatiseras och gestaltas texterna av skådespelare från Dramatens ensemble.

Första lektionstillfället: Teaterns dramaturger håller en till två digitala lektioner för att, med undervisningsmaterial och övningar, förklara vad som kännetecknar en klassisk och modern monolog. Med hjälp av skriv/berättarövning får eleverna värma upp och bli trygga i uppgiften. Det blir som att värma upp rösten innan man ska sjunga eller stretcha musklerna innan man ska ut och springa. Övningarna handlar både om spontanitet och berättande. Vi påminner eleverna om att spontanitet inte är samma sak som att vara originell, smart eller duktig, utan det viktiga är att klassen tillsammans tränar sina kreativa muskler. Därefter får eleverna själva skriva egna monologer, med ett eget tema.

Andra lektionstillfället: Cirka en vecka efter första övningen kommer Dramatens skådespelare ta sig an elevernas texter och gestalta och dramatisera dem. Allt sker digitalt via Microsoft Teams, över videosamtal.

Biljetter

Frågor och bokning via [email protected]

Unga dramaten
Låt eleverna jobba med egna monologer!