Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Svenska berättelser på scen Dramaten&

Om uppsättningen

Målarsalen
Speltid: ca 1 timme, ingen paus

19 mars: Stulet barn – Madeleine In Hwa Björk 
Madeleine in Hwa Björk blir som barn adopterad från Sydkorea till Sverige. Men när hon som vuxen söker sina biologiska rötter får hon en överraskning. Hon är inte alls den hon trott hon varit. Det blir början på en lång resa in i en värld där allt inte är vad det ser ut att vara. 

Poet: Jon Ely Xiuming Aagaard Gao

23 april: Svält och pelargoner – Anna Nygren 
Anna Nygren är en produktiv konstnär, författare, filmare och dramatiker men ätstörningen följer henne som en skugga. Hur kan man känna sig värdelös men ändå oövervinnerlig på samma gång?  Stark och svag? Anorexian har följt henne sedan hon var ett barn och skickat henne igenom vårdapparaten. En vård som paradoxalt nog lärt henne att det är hennes vikt som avgör hennes värde.  Nu är hon vuxen – men skuggan är kvar. 

Poet: Louise Buenafe Mistén

14 maj: Brott och straff – René Lobos
René Lobos begick sina första brott redan som liten, han har suttit i fängelse flera gånger och har varit ledare för ett gäng. Det var när han, på häktet, kom i kontakt med föreningen Passus som han valde att lämna det kriminella livet. Men resan var allt annat än enkel.

Poet: René Lobos

Läs mer

En serie föreställningar med nya dokumentära berättelser vid varje tillfälle

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. I Svenska berättelser på scen flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Medverkar på scenen gör en lyssnare med sin egen berättelse, en musiker och en spoken word-artist. Regi av Niklas Mesaros, som även regisserar Spoken word på Dramaten. Producent och dokumentärt textansvarig: Ola Hemström, Sveriges Radio.

Radioprogrammet Svenska berättelser tilldelades våren 2013 Public Service klubbens Ikarospris för Erika Svantesson berättelse Det omöjliga valet.

-

Presenteras av

I samarbete med

 

Medverkande

Musik

Emma Augustsson

Producent SR/dokumentärt textansvarig

Ola Hemström

Regi

Niklas Mesaros

Bakom kulisserna