Dramaten har kraftigt begränsad publik verksamhet fram till sommaren 2021. Läs mer

Svenska berättelser på scen Dramaten&

Om uppsättningen

8 april: Respiratorresan – Micael Sköldqvist
Går att se på Dramaten Play
De slutade aldrig jaga honom. Han bar på ett livsfarligt virus och skulle dödas. Under de 35 dagar Micael Sköldqvist låg i respirator på grund av covid-19 kunde han inte skilja dröm från verklighet. När den 58-årige säljaren och kroppsbyggaren väl vaknade hade han förlorat 30 kilo och kunde knappt resa sig. Här börjar berättelsen om den långa vägen tillbaka till verkligheten och arbetet med att acceptera vem han blivit efter sjukdomen.

Poet: Helena Granström.

26 maj: När du ler stannar tiden – Anna Pella 
Alla glada sms till släkt och vänner är skickade. Då får Anna Pella och hennes man beskedet att deras nyfödda dotter Agnes har en grav hjärnskada. Journalisten och författaren Anna Pella berättar om sorgens ansikten efter det att livet tog en helt ny vändning när hennes dotter föddes. Men också om kampen för att ge sin dotter all den vård hon förtjänar.

Poet: Nino Ramsby.

Läs mer

En serie föreställningar med nya dokumentära berättelser vid varje tillfälle

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. I Svenska berättelser på scen flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Medverkar på scenen gör en lyssnare med sin egen berättelse, en musiker och en spoken word-artist. Regi av Niklas Mesaros, som även regisserar Spoken Word på Dramaten. Producent och dokumentärt textansvarig: Ola Hemström, Sveriges Radio.

-

Presenteras av

I samarbete med

 

Medverkande

Musiker

Lisa Grotherus

Producent SR/dokumentärt textansvarig

Ola Hemström

Regi

Niklas Mesaros