Svenska berättelser på scenDramaten&

Om uppsättningen

Datum: 18 okt kl 19, 12 nov kl 19, 5 dec kl 19
Biljettpris: 75kr
Plats: Elverket, Dramaten

18 oktober: Förlåt mamma

När Kristin Montagu-Evans är 19 år drabbas hennes mamma Marie av bröstcancer. I fjorton år lever familjen sida vid sida med sjukdomen. Det här är hennes berättelse om att som ung leva nära med döden.  

 "Förlåt mamma, för att jag distraherar mig med saker. Fyller min tid med vänner och jobb och att rensa bland dina saker.  Det är inte dig jag flyr ifrån. Men viljan att känna mig levande är så stark."

Berättare: Kristin Montagu-Evans

Läs mer

En serie föreställningar med nya dokumentära berättelser vid varje tillfälle.

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. I Svenska berättelser på scen flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Medverkar på scenen gör en lyssnare med sin egen berättelse, en musiker och en spoken word-artist. Regi av Niklas Mesaros, som även regisserar Spoken word på Dramaten. Producent och dokumentärt textansvarig: Ola Hemström, Sveriges Radio.

Radioprogrammet Svenska berättelser tilldelades våren 2013 Public Service klubbens Ikarospris för Erika Svantesson berättelse Det omöjliga valet.

Hösten 2019 flyttar Svenska berättelser från Dramatenbaren in på Elverket med tre helt nya föreställningar. Medverkande kommer.

Presenteras av

I samarbete med

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Fredag 18 oktober 19:00 Elverket numrerad Köp biljett

Medverkande

Musik

Lisa Grotherus

Producent SR/dokumentärt textansvarig

Ola Hemström

Regi

Niklas Mesaros

Bakom kulisserna