Svenska berättelser på scenDramaten&

Om uppsättningen

Spelas: 18 okt, 12 nov, 5 dec, Elverket
Biljettpris: 75kr

18 oktober: Förlåt mamma
När Kristin Montagu-Evans är 19 år drabbas hennes mamma Marie av bröstcancer. I fjorton år lever familjen sida vid sida med sjukdomen. Det här är hennes berättelse om att som ung leva nära med döden.
Poet:Dag Thelander

12 november: Mer än en missbrukare
Kajsa Tiréns bror Emil tog sin sista spruta i en trappuppgång en kall kväll. Men den han var, bortom missbruket, får inte glömmas bort.
Poet: Jenny Wrangborg

5 december: Som att jag inte fanns
Pappa och mamma kommer med prinsesstårta. De vill säga farväl, för alltid, till sin son. Erik Engelv var medlem i Jehovas vittnen när han kom ut som homosexuell. Föräldrarna och församlingen bröt kontakten och Erik fick börja ett helt nytt liv.
Poet: Johanna Mccormick

Läs mer

En serie föreställningar med nya dokumentära berättelser vid varje tillfälle.

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. I Svenska berättelser på scen flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Medverkar på scenen gör en lyssnare med sin egen berättelse, en musiker och en spoken word-artist. Regi av Niklas Mesaros, som även regisserar Spoken word på Dramaten. Producent och dokumentärt textansvarig: Ola Hemström, Sveriges Radio.

Radioprogrammet Svenska berättelser tilldelades våren 2013 Public Service klubbens Ikarospris för Erika Svantesson berättelse Det omöjliga valet.

Hösten 2019 flyttar Svenska berättelser från Dramatenbaren in på Elverket med tre helt nya föreställningar. 

Presenteras av

I samarbete med

 

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Fredag 18 oktober 19:00 Elverket numrerad Köp biljett

Medverkande

Musik

Lisa Grotherus

Producent SR/dokumentärt textansvarig

Ola Hemström

Regi

Niklas Mesaros

Bakom kulisserna