Performance Workshop: Skapa demokrati

Skapa Demokrati Poster
Premiär
7 oktober 2021

Om uppsättningen

Vad är egentligen demokrati och vad händer om man försöker bygga en demokrati från grunden? Ett experimentellt möte där deltagarna tillsammans med skådespelare undersöker vår tids stora frågor.

2021 är det hundra år sedan den allmänna rösträtten även innefattade kvinnor i Sverige, men arbetet med att bygga upp och upprätthålla demokratin upphör aldrig. Skapa demokrati är den första i en serie av Performance Workshops på temat demokrati. Med hjälp av teatern som verktyg och metod utforskar vi tillsammans de hot och utmaningar demokratin står inför.

Formatet Performance Workshop är baserat på forskningsfrågor från Institutet för Framtidsstudier och är utvecklat av Jörgen Dahlqvist och Fredrik Haller från Teaterhögskolan och Teatr Weimar i Malmö, tillsammans med Helena Hammarskiöld, tidigare programansvarig på Dramaten&.

Projektet är framtaget i samarbete med Institutet för framtidsstudier, en självständig forskningsstiftelse där forskare från olika samhällsvetenskapliga discipliner bedriver forskning om frågor som är av stor vikt för hur vi formar vårt framtida samhälle. Performance Workshop är också del av forsknings- och utvecklingsarbetet kring nya sceniska berättarformat på Teaterhögskolan i Malmö.

Biljetter

premiärtorsdag 7 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
fredag 8 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
lördag 9 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
onsdag 13 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
torsdag 14 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
tisdag 19 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
onsdag 20 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
torsdag 21 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
onsdag 27 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
torsdag 28 oktober 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter

Medverkande

Koncept, text och regiJörgen Dahlqvist och Fredrik Haller
DramaturgJacob Hirdwall

På samma tema

Öva Demokrati Cover

Performance workshop: Öva demokrati

Den andra delen i serien Performance Workshops på temat demokrati. Hur tar vi demokratiska beslut? Måste vi öva för att bli bättre på demokrati? Ska vi inrätta en global riksdag för att kunna ta oss an samtidens stora utmaningar?
Läs mer

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor