Performance Workshop: Öva demokrati

Öva Demokrati Poster
Premiär
17 november 2021

Om uppsättningen

Den andra delen i en serie Performance Workshops på temat demokrati. Ett experimentellt möte där deltagarna tillsammans med skådespelare undersöker vår tids stora frågor.

Hur tar vi demokratiska beslut? Måste vi öva för att bli bättre på demokrati? Ska vi inrätta en global riksdag för att kunna ta oss an samtidens stora utmaningar? Här lånar vi metoder från forskningen för att låta teatern bli en plats där vi kan både öva och diskutera möjliga lösningar på samhälleliga frågeställningar.

Formatet utgår från den forskning som utförs på Institutet för framtidsstudier. Konceptet är utvecklat av av Jörgen Dahlqvist och Fredrik Haller från Teaterhögskolan och Teatr Weimar i Malmö, tillsammans med Helena Hammarskiöld, tidigare programansvarig på Dramaten&.

Projektet är framtaget i samarbete med Institutet för framtidsstudier, en självständig forskningsstiftelse där forskare från olika samhällsvetenskapliga discipliner bedriver forskning om frågor som är av stor vikt för hur vi formar vårt framtida samhälle. Performance Workshop är också del av forsknings- och utvecklingsarbetet kring nya sceniska berättarformat på Teaterhögskolan i Malmö.

Biljetter

premiäronsdag 17 november 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
torsdag 18 november 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
tisdag 23 november 19:00Dramatenbaren
Få biljetter kvarKöp biljetter
onsdag 24 november 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
torsdag 25 november 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
tisdag 30 november 19:00Dramatenbaren
Få biljetter kvarKöp biljetter
onsdag 1 december 19:00Dramatenbaren
UtsåltKöp biljetter
torsdag 2 december 19:00Dramatenbaren
Få biljetter kvarKöp biljetter
fredag 10 december 19:00Dramatenbaren
Få biljetter kvarKöp biljetter
lördag 11 december 19:00Dramatenbaren
Få biljetter kvarKöp biljetter

Medverkande

Koncept, text och regi Jörgen Dahlqvist och Fredrik Haller
DramaturgJacob Hirdwall

På samma tema

Skapa Demokrati Cover

Performance workshop: Skapa demokrati

2021 är det hundra år sedan den allmänna rösträtten även innefattade kvinnor i Sverige, men arbetet med att bygga upp och upprätthålla demokratin upphör aldrig. Skapa demokrati är den första i en serie av Performance Workshops på temat demokrati.
Läs mer

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor