Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Performance Lecture: Om vår stund på jordenJohan Rockström

Om uppsättningen

Premiär: 21 november 2020, Stora scenen

Läs mer

Hur kommer våra barns och barnbarns planet se ut? Vad kan vi göra i dag för att undvika de värsta katastroferna? Och finns det ett ljus i tunneln till en hållbar och attraktiv värld?

Möt Johan Rockström, professor i global miljövetenskap, i en dramatiserad föreläsning om vår framtid på jorden. Med hjälp av skådespelare från Dramaten berättar han om varför planeten befinner sig i ett akut nödläge – och hur vi omedelbart måste hitta en ny riktning för att inte den globala  uppvärmningen och förlusten av biologisk mångfald ska ändra förutsättningarna för allt liv på jorden. Det blir mörkt, jobbigt och möjligen lite hoppfullt.

Johan Rockström är en global miljöforskare som flitigt debatterar miljö- och klimatfrågor. Han har utnämnts till miljömäktigast i Sverige två gånger, är ledamot i flera vetenskapliga akademier, har varit chef för Stockholm Environment Institute och Stockholm Resilience Centre och är nu chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research. Rockström har skrivit flera böcker och varit såväl sommar- som vinterpratare i P1.

Performance Lectures, där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form. Formatet är ett återkommande samarbete mellan Dramaten& och Nobel Prize Museum. Tidigare har robotforskaren Danica Kragić Jensfelt gjort en Performance Lecture om robotar, professorn i teoretisk fysik, Ulf Danielsson, om universum, psykologiforskaren Armita Golkar om rädsla, ekonomiprofessor Micael Dahlen om lycka och filosofiprofessor Åsa Wikforss om sanning.

Presenteras av

I samarbete med

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Lördag 21 november 19:00 Stora scenen Utsålt
  • Söndag 22 november 16:00 Stora scenen Utsålt

Medverkande

Medverkande

Johan Rockström