Dramaten har kraftigt begränsad publik verksamhet fram till sommaren 2021. Läs mer

Performance Lecture: Om vår stund på jordenJohan Rockström

Om uppsättningen

Föreställningen visas på Dramaten Play och SVT Play från 10 december. 

Premiären 21 november är uppskjuten tills vidare. Läs mer

 

 

Läs mer

Hur kommer våra barns och barnbarns planet se ut? Vad kan vi göra i dag för att undvika de värsta katastroferna? Och finns det ett ljus i tunneln till en hållbar och attraktiv värld?

Möt Johan Rockström, professor i global miljövetenskap, i en dramatiserad föreläsning om vår framtid på jorden. Med hjälp av skådespelaren Sanna Sundqvist från Dramaten berättar han om varför planeten befinner sig i ett akut nödläge – och hur vi omedelbart måste hitta en ny riktning för att inte den globala  uppvärmningen och förlusten av biologisk mångfald ska ändra förutsättningarna för allt liv på jorden. Det blir mörkt, jobbigt och möjligen lite hoppfullt.

Johan Rockström är en global miljöforskare som flitigt debatterar miljö- och klimatfrågor. Han har utnämnts till miljömäktigast i Sverige två gånger, är ledamot i flera vetenskapliga akademier, har varit chef för Stockholm Environment Institute och Stockholm Resilience Centre och är nu chef för Potsdam Institute for Climate Impact Research. Rockström har skrivit flera böcker och varit såväl sommar- som vinterpratare i P1.

Performance Lectures, där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form. Formatet är ett återkommande samarbete mellan Dramaten& och Nobel Prize Museum. Tidigare har robotforskaren Danica Kragić Jensfelt gjort en Performance Lecture om robotar, professorn i teoretisk fysik, Ulf Danielsson, om universum, psykologiforskaren Armita Golkar om rädsla, ekonomiprofessor Micael Dahlen om lycka och filosofiprofessor Åsa Wikforss om sanning.

Presenteras av

I samarbete med

Medverkande

Medverkande

Johan Rockström

Medverkande

Andreas Rothlin Svensson

Medverkande

Sanna Sundqvist

Bilder från uppsättningen