Performance Lecture: Om lyckaDramaten&

Om föreställningen

Premiär: 9 april 2019, Lilla scenen

Läs mer

Nytänkaren, författaren och ekonomiprofessorn Micael Dahlen är känd för sina spaningar om samtiden och framtiden, om lycka och människans märkliga försök att få fatt i den. Han har skrivit internationellt uppmärksammade böcker som Nextopia och Kaosologi och är en eftertraktad föreläsare såväl i Sverige som utomlands. Nu kommer han till Dramaten med sina senaste tankar, i en föreläsning förhöjd med teaterns verktyg.

2017 belönades han med Mensapriset med motiveringen ”Micael Dahlen kan som ingen annan visa på, locka fram och skapa nya tankar, stora som små. Med professorns exakthet och konstnärens vilda glädje får han sina ord och gärningar att tränga in i både hjärta och hjärna.”

Performance Lectures, där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett format på Dramaten som arrangeras inom ramen för Dramaten&. Programmet rymmer ett återkommande samarbete mellan Dramaten& och Nobel Center som tar sitt avstamp i olika forskares vardag. Ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form. Tidigare har den omtalade robotforskaren Danica Kragić Jensfelt gjort en Performance Lecture om robotar och psykologiforskaren, Armita Golkar, om rädsla.

Presenteras av

I samarbete med

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Tisdag 9 april 19:00 Dramaten, Lilla scenen Utsålt
  • Tisdag 14 maj 19:00 Dramaten, Lilla scenen Utsålt
  • Onsdag 15 maj 13:00 Dramaten, Lilla scenen Utsålt
  • Torsdag 23 maj 19:00 Dramaten, Lilla scenen Utsålt
  • Fredag 31 maj 19:00 Dramaten, Lilla scenen Utsålt
Se alla föreställningar

Medverkande

Se tidigare Performance Lectures

Performance Lecture: Om robotar

Performance Lecture: Om universum

Performance Lecture: Om rädsla