Mascherata

Romeo och Julia Kören uppträder i Marmorfoajén.
Premiär
12 september 2021

Om uppsättningen

Romeo & Julia Kören firar sina 30 år på Dramaten med en konsert fylld av vacker och mustig musik av en av renässansens största hitmakare; Bartolomeo Tromboncino.

Med kärlek och kraft tar sig Romeo & Julia Kören an Tromboncinos musik, river upp den, omformar och gör den till sin. Med inspiration av norra Italiens renässansfester framförs

sånger att beröras av och dansa till, sånger som går rakt in i själ och hjärta och lyfter lyssnaren ur tid och rum.

Tromboncino föddes i Verona 1470 och kom att bli en älskad kompositör, lutspelare, sångare och poet. Hans låtar spelades på karnevaler, bröllop, maskerader och på teatrar. Han anlitades flitigt av hoven i Milano, Venedig, Ferrara, och Pavia och hans mecenater Lucrezia Borgia och Isabelle d’Este slogs om att ha honom bland sina musiker.

Tromboncino lever i en våldsam och orolig tid då Europa slits sönder av religionskrig och människor plågas av förtryck och pestepidemier. Men i denna tid tog kulturen sin självklara plats, konsten blommade och gav tröst och glädje i mörkret.

Romeo & Julia Körens jubileumskonsert Mascherata är en hyllning till musiken, konserten, leken och livet. Då och nu. 

Under ledning av Benoît Malmberg

Medverkande: Anna Ander, Anna Hansson, Frida Grundel, Britta Ingmarsdotter, Johanna Tibblin, Jenny Salomonssen, Malin Sternbrink, Mia Ternström, Peter Armitstead Åström, Lukas Kvissberg, Fredrik Jäderling, Fredrik Ell, Joakim Sikberg, Thomas Lundqvist, Alfred Granberg och Niklas Atterhall

Om Romeo & Julia Kören

Det var i Dramatens uppsättning av Romeo & Julia 1991 som fröet till Romeo & Julia Kören såddes. Gruppen fick ett eget liv efter produktionen och började ge egna konserter i marmorfoajén. Sedan dess har Romeo & Julia Kören turnerat flitigt runt om i landet och besökt nästintill 40 länder utanför Sverige med sina dramatiserade konserter. De har spelat på festivaler, Nobelfester, sjukhus, slott, konserthus, kyrkor, skolor, barnhem, gator och torg för att med musiken som länk möta människor och sprida glädje och medmänsklighet. 

Biljetter

lördag 9 oktober 16:00Marmorfoajén
Köp biljetter
söndag 10 oktober 13:00Marmorfoajén
UtsåltKöp biljetter
lördag 23 oktober 13:00Marmorfoajén
Köp biljetter
lördag 23 oktober 16:00Marmorfoajén
Köp biljetter
söndag 24 oktober 13:00Marmorfoajén
Köp biljetter

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor