Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Inställda föreställningar

Onsdagens och torsdagens föreställningar (25 & 26 maj) av Linje Lusta är inställda på grund av sjukdom.

Mascherata

En hyllning till musiken, konsten, leken och livet

Romeo och Julia Kören i Marmorfoajén.

Om uppsättningen

Med inspiration av norra Italiens renässansfester firar Romeo & Julia Kören sina 30 år på Dramaten med en dansant konsert fylld av vacker och mustig musik av en av renässansens största hitmakare: Bartolomeo Tromboncino (1470-1532).

Tromboncinos musik sjöngs och spelades på gator och torg, man dansade till den under maskerader, fester och karnevaler. Han anlitades flitigt av hoven i norra Italien och hans mecenater Lucrezia Borgia och Isabelle d’Este slogs om att ha honom bland sina musiker.  Tiden han levde i var våldsam och orolig; Europa slets sönder av religionskrig och människor plågades av förtryck och pestepidemier. Men i denna tid tog kulturen sin självklara plats, konsten blommade och gav tröst och glädje i mörkret.

Mascherata är en hyllning till musiken, konsten, leken och livet. Renässansen är här och nu.

Medverkande

Romeo & Julia Kören under ledning av Benoît Malmberg

Sång: Frida Grundel, Johanna Tibblin, Britta Ingmarsdotter, Anna Hansson, Carolina Eilebro, Jenny Salomonsen, Malin Sternbrink, Fredrik Jäderling, Mathias Boeryd, Fredrik Ell, Thomas Lundqvist, Joakim Sikberg

Luta: Niklas Atterhall
Slagverk: Alfred Granberg

Om Romeo & Julia Kören

Det var i Dramatens uppsättning av Romeo & Julia 1991 som fröet till Romeo & Julia Kören såddes. Gruppen fick ett eget liv efter produktionen och började ge egna konserter i marmorfoajén. Sedan dess har Romeo & Julia Kören turnerat flitigt runt om i landet och besökt nästintill 40 länder utanför Sverige med sina dramatiserade konserter. De har spelat på festivaler, Nobelfester, sjukhus, slott, konserthus, kyrkor, skolor, barnhem, gator och torg för att med musiken som länk möta människor och sprida glädje och medmänsklighet. 

Biljetter

lördag 11 juni 14:00Stora scenen
Köp biljetter
Trailer