Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

M/S Tiamantti

En musikalisk dramakomedi av Nina Wähä i regi av Anna Takanen

Tiamantti Poster
Premiär
Urpremiär 15 april 2023

Om uppsättningen

Tre sverigefinska systrar ska begrava sin mamma hemma i moderlandet. Så fort de går ombord på Finlandsfärjan börjar grälen. Vad var egentligen mammas sista önskan? Vem kände henne bäst? Och vill de verkligen träffa pappan som stack hem till Finland när de var små?

Ombord på M/S Tiamantti är baren alltid öppen och sångerna fylls med drömmar. Barpianisten hamrar fram melodier för att skänka tröst och glädje och personalen ställer upp på både dans och fest. I sömmarna skymtar även deras livsöden ombord på mellanförskapets flaggskepp.

M/S Tiamantti är en musikalisk dramakomedi om tre systrar på drift. En varm, rå, rolig och ömsint berättelse om en färd på djupa vatten.

I rollen som systrarna ser vi Thérèse Brunnander, Tanja Lorentzon och Sofia Pekkari. Medverkar gör även Kicki Bramberg, Thora Möller Jensen och de finska skådespelarna Birthe Wingren (känd från musikaler som Kristina från Duvemåla), Mitja Sirén och Jarmo Mäkinen.

Nina Wähä är författare och har gett ut fyra romaner: S som i syster (2007), Titta inte bakåt (2010), Testamente (2019) och Babetta (2022). Testamente nominerades till Augustpriset och belönades med Sveriges Radios romanpris. Nina Wähä har också arbetat som skådespelare, och hade en av huvudrollerna i filmen Babylonsjukan (2004). Nina Wähä var tidigare också sångerska i popbandet Lacrosse. M/S Tiamantti är hennes debutpjäs.

Anna Takanen är regissör, skådespelare och författare, och tidigare konstnärlig ledare vid Göteborgs stadsteater och teater- och scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern. Hennes uppsättningar av Fosterlandet, en familjeberättelse om ett av de närmare 80 000 finska krigsbarn som kom till Sverige under andra världskriget, har väckt stor uppmärksamhet. Hon har även skrivit boken Sörjen som blev, där hon nystar i sin egen familjs historia. Boken blev även en rosad monolog med premiär i Finland och turné över hela Sverige.

Biljetter

offentligt genrefredag 14 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
premiärlördag 15 april 19:00Lilla scenen
Få biljetter kvarKöp biljetter
söndag 16 april 16:00Lilla scenen
Köp biljetter
onsdag 19 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
fredag 21 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
lördag 22 april 13:00Lilla scenen
Köp biljetter
onsdag 26 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
torsdag 27 april 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
onsdag 3 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
söndag 7 maj 16:00Lilla scenen
Köp biljetter
onsdag 10 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
torsdag 11 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
tisdag 23 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter
onsdag 24 maj 19:00Lilla scenen
Köp biljetter

Medverkande

Av
Nina Wähä
Scenografi
Zofi Lagerman
Kostym
Patricia Svajger
Ljus
Tobias Hagström-Ståhl
Musik
Mitja Sirén
Peruk och mask
Frida Ottosson, Mimmi Lindell
Dramaturg
Jacob Hirdwall
Foto affischbild
AORTA
Anna Takanen och Nina Wähä.

Nina Wähä och Anna Takanen om att åka Finlandsbåt