Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis

Alla besökare över 18 år behöver visa upp ett giltigt vaccinationsbevis med QR-kod samt ID. Läs mer

Lektioner för livet: Härskartekniker

William Spetz

Härskartekniker Poster

Om uppsättningen

Enligt viss populär socialpsykologi finns det fem metoder för härskartekniker. Den främsta är en slags manipulation som förstärker en persons ställning i en social grupp, där små förskjutningar skapar oro och stress hos den utsatte. Ett maktspel som kan uppstå när som helst, var som helst.

William Spetz slog igenom på egen hand på Youtube och har sedan dess varit med i en mängd filmer och tv-serier. I den här fiktiva kortfilmen så har han skrivit en pjäs för Dramaten, som han ska spela tillsammans med sin bästa skådespelarkompis Sanna Sundqvist. Hon har gått på teaterhögskolan. Det har regissören Therese också. Arbetet går jättebra, tills Sanna och Therese kommer med en överraskning – en helt ny scen som aldrig var med i Williams manus. När sedan en av skådespelarnas paradnummer måste strykas, så påverkas Williams och Sannas vänskap mer än vad någon hade kunnat ana.

Lektioner för livet är en filmad serie från Unga Dramaten, som görs för att visas i klassrummet, där olika komiker tar sig an varsitt ämne för målgruppen högstadiet/gymnasiet. Här undersöker William Spetz med sin varma humor och rika människokännedom gränsen mellan härskarteknik och direkt konflikt, hur vänskapsrelationer kan påverkas och hur det inte alltid är helt okomplicerat att bara säga ifrån.

Härskartekniker är skriven av William Spetz och regisseras av Fijona Jonuzi. Tidigare i serien har Sissela Benn tagit sig an ämnet Prestationsångest.

För mer information och intresseanmälan:
kontakta [email protected]

Lektionen Härskartekniker beräknas vara klar i december.

Biljetter

Föreställningen köps digitalt och visas direkt i klassrummet

Medverkande

Av
William Spetz
Regi
Fijona Jonuzi
Scenografi
Tina Paulson
Mask och peruk
Klara Jorméus
Foto affischbild
Klara G