Lauras läpparMalin Axelsson

Om uppsättningen

Urpremiär: 31 januari 2019, Lejonkulan
Rekommenderas från 13 år
80 kronor för besökare under 26 år

Läs mer

En arm hänger där. Håret flyger omkring här. Ögonen. Näsan. Mina läppar. Lauras läppar. Jag levde ett vanligt och lyckat liv ända tills hon dök upp. Nu är jag inte längre en hel kropp. Vem är hon? Hur ska jag komma i kontakt med henne?

Lauras läppar är en labyrintisk skräckhistoria om den första stora kärleken. Om att klibbas fast i solnedgången i en romantisk musikvideo och leva inuti i en bombastisk kärleksballad. Om att bli besatt av någon som inte går att nå. Att närma sig avgrunden. Bli galen av längtan. Att bli så fixerad av de där läpparna att allt rasar och hjärtat sprängs.

Skriven och regisserad av Malin Axelsson, konstnärlig ledare för Sveriges Radio Drama, där hon gjort succé med serierna Parmiddagen och Cheferna. Som konstnärlig ledare för Ung scen/öst skapade hon hyllade föreställningar som Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn, ROFLMAOWTIME och Rose Rose Rose. 2015 debuterade hon med den kritikerrosade romanen Anropa, som året därpå erhöll Mare Kandre-priset.

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Torsdag 31 januari – premiär 13:00 Lejonkulan Utsålt
  • Torsdag 31 januari – premiär 18:00 Lejonkulan Utsålt
  • Lördag 2 februari 15:00 Lejonkulan Utsålt
  • Söndag 3 februari 16:00 Lejonkulan Begränsad Köp biljett
  • Tisdag 5 februari 13:00 Lejonkulan Utsålt
Se alla föreställningar

Regi

Malin Axelsson

Scenografi och kostym

Anna Dolata

Kompositör

Elize Arvefjord

Ljusdesign

Jesper Larsson

Peruk och mask

Melanie Åberg