Fri entré med biljett, klicka här för att boka.

Notera att biljetten inte garanterar sittplats. Om du vill försäkra dig om en sittplats, bokar du bord genom att skicka ett mail till Dramatenbaren.

Samtalen spelas in och sänds sedan som podcasts. För att lyssna på tidigare samtal klicka här.

Vem är hon? Vad är hon?

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren ett antal samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Samtalen leds av Anneli Dufva.

21 februari: Kvinnan och kroppen

Pratas det för mycket eller för lite om kvinnans fysiska åldrar, om kroppen och klimakteriet? Ett samtal utifrån kvinnans åldrar och liv på scenen och i verkligheten, med anledning av antologin Klimakteriet (utk. feb. 2019). Medverkande: Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman. Bisittare: skådespelare Ingela Olsson. I samarbete med Atlas Förlag.

21 februari kl. 19.30, Dramatenbaren

4 april: Sex och sorg

Ett samtal om schabloner och skönhet, om könsroller och kvinnoroller på scenen. Om att spela på sex – eller kanske om att använda sex som ett sätt att söka mening eller makt. Medverkande: Elin Klinga, skådespelare i Orfeus stiger ner, Livia Millhagen och Rebecka Hemse, skådespelare i Linje Lusta
Bisittare: Agneta Pleijel, författare.

4 april kl. 19.30, Dramatenbaren

Presenteras av

Tidigare samtal