Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

En kväll i Per Olov Enquists värld

PO Enquist Poster
Premiär
16 maj 2023
Speltid
90 min, ingen paus
Info

Färdigspelad

Om uppsättningen

Författaren Per Olov Enquist (1934 – 2020) var en internationellt hyllad författare, en ofta spelad dramatiker och en viktig röst i både samhälls- och kulturdebatten. På Dramaten fick han sitt genombrott med pjäsen Tribadernas natt år 1975 och har under åren återkommit med omtalade pjäser som Bildmakarna, I lodjurets timma och Blanche och Marie.

Nu bjuder Dramaten, Expressen och Norstedts förlag in till en kväll då publiken får möta denne mångsidige kulturpersonlighet i helfigur med samtal, musik och läsning på Stora scenen.

Moderatorer är Jenny Strömstedt, journalist och programledare och Svante Weyler, författare, journalist och före detta förläggare.

Medverkar under kvällen gör författarna och skribenterna Lena Andersson, Aris Fioretos, Anneli Jordahl, Ida Linde, Per Svensson och Annika Hagström. Från Dramatens ensemble medverkar Rebecka Hemse, Hannes Meidal, Marie Richardson och Joel Valois.

Under kvällen kommer Per Olov Enquists pris 2022 delas ut till den isländska författaren Frída Isberg (aktuell just nu med romanen Märket).

Biljetter

Färdigspelad

Medverkande

Dramaturg
Anneli Dufva
Producent
Fanny Twardomanski
Musik
Charlie Josephsson kvartett
Foto
Ulla Montan