Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Decadance Dramaten&

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om uppsättningen

Föreställningarna 6 och 7 juni kommer ej att kunna genomföras som planerat.


Speltid: 1 timme och 15 minuter, ingen paus

Läs mer

I snart 20 år har Batsheva Dance Company förtrollat världen med föreställningen Decadance. Den framförs av danskompaniets yngre grupp Batsheva – the Young Ensemble, som i takt med att medlemmar löpande byts ut utvecklar och ger uppsättningen ny energi. Decadance är ett slags potpurri av den hyllade koreografen Ohad Naharins övriga verk, men ändå ett komplett verk i sig självt. Ett återkommande tema i hans verk är ritualer och gruppaktiviteter – och hur individualiteten ändå lyckas bryta igenom.

Batsheva Dance Company, som har sin bas i Tel Aviv men frekvent turnerar världen över, är ett av världens mest ansedda moderna danskompanier. I samarbete med Daniel Sachs Foundation.

Samtal efter föreställning: Go beyond limits
Möt Ohad Naharin, en av världens främsta koreografer och tidigare konstnärlig ledare för Batsheva Dance Company, i ett samtal om processer, vändpunkter och komposition. I samtal med Irena Kraus, dramaturg på Dramaten. 
 
6 juni, Lilla scenen, 10 minuter efter avslutad föreställning (ca kl. 20.20).  Öppet för alla, i mån av plats. Biljett krävs ej. 
 
Dansworkshop: Gaga People
I samband med att Batsheva Dance Company kommer till Dramaten med dansföreställningen Decadance, bjuder de in till en workshop i gaga-teknik. Läs mer och boka biljetter.

Bilder från uppsättningen

Bakom kulisserna

Trailer - Decadance