Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

BerusadeIvan Vyrypajev

Om uppsättningen

Planerad premiär: 5 november 2020, Lilla scenen

Läs mer

Från barn och fulla får man höra sanningen, sägs det. Och i den här pjäsen möter vi inte mindre än fjorton kalasfulla personer under en händelserik natt laddad med insikter, infall och livsavgörande överraskningar.

Berusade är en existentiell komedi på avgrundens rand, där vi får vara med om en parmiddag med bankkollegor och hemmafruar, en svensexa i köket på en vegetarisk restaurang och ett ögonblick av omedelbar förälskelse mitt på gatan. Det handlar om en spretig grupp människor, som ändå har ett par saker gemensamt: De står alla inför något slags vägval i livet och de har alla försatt sig i ett tillstånd där ingen tanke verkar för stor, för dum eller för sann för att uttala. ”Det gud har i hjärtat, har den fulle på tungan”, som en av personerna i pjäsen säger.

Ivan Vyrypajev, född 1974, är en av den moderna ryska teaterns allra främsta dramatiker och spelas flitigt både i Ryssland och internationellt. I Sverige har man kunnat se hans pjäser Illusioner och Omfamningar på Galeasen.

Tobias Theorell har på Dramaten satt upp hyllade uppsättningar som Bortbytingen, Stolarna och Anna Karenina. I augusti 2020 tillträder han som konstnärlig ledare för Folkoperan.

Förlag: Colombine Teaterförlag.

Översättning

Janina Orlov

Biträdande regissör/koreograf

Lars Bethke

Scenografi och kostym

Magdalena Åberg

Ljus

Torben Lendorph

Peruk och mask

Anne-Charlotte Reinhold, Sofia Ranow Boix-Vives

Bilder från uppsättningen