Minnevik Natalie

Natalie Minnevik* **

Utbildas vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg 2017–2020. 

Natalie Minnevik har arbetat flitigt inom långfilm och TV sedan 9 års ålder. Hon debuterade med huvudrollen i långfilmen Elina – Som om jag inte fanns som belönades med Kristallbjörnen på filmfestivalen i Berlin. Hon har sedan dess medverkat i flertalet långfilmer och tv-produktioner.  

På film har hon medverkat i produktioner som T.ex. den kommande långfilmen Min Pappa MarianneKronjuvelerna och kortfilmen Myskväll. Natalie har också gjort ett flertal tv-produktioner som exempelvis Arne DahlÄkta Människor, Maria Lang, Morden i SandhamnSyrror, Livet i Fagervik och Wallander.  

Natalie var 2018 sommarvärd för SR Sisuradio och har arbetat med ljudboksinläsning och dubbning i många år. Hon har även medverkat i olika produktioner för radioteatern. Redan i unga år exempelvis i rollen som Lolita.  

Minnevik mottog Anders Sandrews Utbildningsstipendium 2018 och är mångfalt prisbelönad på filmfestivaler, exempelvis Sveriges Kortfilmfestival, Palm Springs International Film Festival, Artek International Children Film Festival och 6th Olympia International Film Festival for Children and Young People. 

* Kulturhuset Stadsteatern
** Praktikant från Högskolan för Scen och Musik, Göteborg

Aktuell med Häxjakten.