Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis införs i december

Från och med den 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt ID. Läs mer

Uje Brandelius

Aktuell med

Livdödsexpop Listing

LIV DÖD SEX POP

Läs mer
Uje Brandelius.

Uje Brandelius har stått på scenen i hela sitt liv, främst som musiker. I bandet Doktor Kosmos har han i trettio års tid verkat som låtskrivare, musiker och sångare. Bandet har gett ut åtta fullängdsalbum.  

2015 släppte han sitt första soloalbum Spring, Uje spring. Strax därefter fick han diagnosen Parkinsons sjukdom. Kring detta dramatiska besked skapade han 2016 den musikaliska monologföreställningen med samma namn som skivan. Den blev en omedelbar publiksuccé och spelades under flera år i hela landet, bland annat både på Dramatens Lilla och Stora scen. 

Scenföreställningen blev sedan en prisad radioteaterföreställning och även en flerfaldigt guldbaggebelönad långfilm 2020.

Uje Brandelius har också under många år arbetat som programledare i radio, bland annat för programmen Känsligt Läge i P1 och Flipper i P3. Han har även skrivit den Augustnominerade barnboken Hemma Hos Harald Henriksson.