Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Vaccinationsbevis införs i december

Från och med den 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt ID. Läs mer

Michael Thalheimer

Thalheimer Michael 360X516

Michael Thalheimer fick sitt stora genombrott som regissör år 2000 med uppsättningarna Liliom av Franz Molnár och Festen efter dogmafilmen med samma namn av Thomas Vinterberg. Båda uppsättningarna bjöds in till Theatertreffen i Berlin 2001 och fram till 2008 har ytterligare fyra av hans uppsättningar blivit inbjudna: Liebelei av Arthur Schnitzler, Lulu av Frank Wedekind, Orestie av Aischylos och Die Ratten av Gerhard Hauptmann.

2005 började Thalheimer även regissera opera och har satt upp bl a Katja Kabanova och Rigoletto.

2001 valdes Michael Thalheimer till Årets regissör av tidningen Theater Heute. Bland övriga utmärkelser kan nämnas Rysslands förnämsta teaterpris Guldmasken som han fick 2006 för gästspelet Emilia Galotti.

Mellan åren 2005 och 2008 har han varit ledande regissör och en av de konstnärliga ledarna för Deutsches Theater i Berlin.

Hans uppsättningar spelas regelbundet på Thalia Theater Hamburg och Deutsches Theater. Våren 2008 satte han upp Vildanden av Henrik Ibsen på Deutsches Theater Berlin och William Shakespeares Hamlet på Thalia Theater Hamburg.

På Dramaten har han satt upp Woyzeck och Peer Gynt.