Dramaten har kraftigt begränsad publik verksamhet fram till sommaren 2021. Läs mer

Rosén Adsten Emil

Emil Rosén Adsten

Emil Rosén Adsten är verksam som regissör, dansare och koreograf. Han grundade 2010 Teater Fryshuset tillsammans med barndomsvännen Ulf Stenberg, där de delar på rollen som konstnärliga ledare. Sedan starten av Teater Fryshuset har duon gjort nio produktioner med fokus på destruktiva utanförskap och tilldelades 2011 Teskedsordens stipendium med motivationen ”flera unika föreställningar som skildrar utanförskap och fanatism och därmed gör en viktig insats för ett mänskligare och tolerantare samhälle”. Bland annat har de skapat  Topboy – en huliganberättelse, Den fastspända flickan, Förorten brinner och Den e vi.

Emil började sin karriär som breakdansare på 90-talet där han senare skördade stora framgångar i tävlingar inom street, hiphop och breakdance. Han reste världen runt med sitt crew på olika battles och tävlingar för att sedan bestämma sig för att utbilda sig inom modern och klassisk dans.

Vi har sett Emil som dansare och koreograf i kompanierna BEEFnoddles Dance Company, Northen Movement Dance Company (NOMO DACO) samt vid Dans i Värmland och Norrlandsoperan.

På Dramaten är Emil aktuell som regissör till Klipp han.

  • Yrke Uppsättning Premiärdatum
  • Regi Klipp han 2017-11-30