Ellen Lamm

Aktuell med

Lamm Ellen S

På Dramaten har hon tidigare satt upp bl a Nordost och Martina Montelius Drömström och Rundlund, som är inbjuden till Scenkonstbiennalen 2009. Bland hennes andra uppsättningar kan nämnas Loranga, Masarin och Dartanjang på Parkteatern, Max och Moritz på Riksteatern och Min modiga mor på Regionteatern Blekinge-Kronoberg.

Med den egna gruppen Teater Hemma hos har hon bl a satt upp Pablo Picassos De fyra små flickorna, Frank Wedekinds Våren vaknar och Edward Goreys De onda barnen på Södra teatern. Våren 2009 sänds Hotell Opera, där hon har regisserat en av delarna, i SVT.

Hösten 2008 regisserade hon Mats Roséns Allsång på Elverket. Våren 2009 regisserade hon Spagetti - det har du rätt i. 2010 regisserade hon Jane Eyre av Charlotte Brontë och 2011 Brev från Eric Ericson.

Våren 2012 satte Ellen Lamm upp Paradisets barn och till hösten Titta livet! - en lek samt Cabaret Électrique! 2015 regisserade hon Vad är pengar? med texter av Andreas Cervenka och Magnus Florin.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor