Caroline Guiela Nguyen

Aktuell med

Fraternity Listing

Fraternity

Läs mer
Nguyen Guiela Caroline

Caroline Guiela Nguyen, fransk-vietnamesisk regissör och dramatiker. Efter studier i sociologi, utbildade hon sig vid Teaterhögskolan i Strasbourg. 2009 startade hon sitt eget kompani, Les Hommes Approximatifs, där hon framförallt iscensatt berättelser man annars sällan möter på en teaterscen och där hon också blandar professionella skådespelare med rena amatörer. Varje projekt arbetas fram under lång tid och baseras ofta på de medverkandes egna liv och berättelser. En sådant produktion var den kritikerrosade föreställningen SAIGON ( 2017) som spelades på Avignonfestivalen, och därefter turnerade runt om i världen, bl.a. med ett gästspel på Dramatens Bergmanfestival 2018.

Caroline Guiela Nguyen mottog samma år pris som Best New Theatre Talent of the year. Och året därpå mottog hon pris för bästa iscensättning för uppsättningen Elle brûle.

FRATERNITY, Fantastic Tales, är den ena av tre sammanhörande projekt som hennes kompani Hommes Approximatifs planerar: där en del är en film om fångar på ett fängelse i Arles (Maison Centrale d’Arles Prison) och två är teaterprojekt i samarbete med Odéon – Théâtre de l’Europe och Schaubühne i Berlin, där hon också ingår som associate artist.

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor