Sara Giese

Sara Giese

Sara Giese har regisserat för ett stort antal av Sveriges teatrar. Bland annat Allt ska bort av Anders Duus för Teater Västernorrland och Riksteatern, Mimis sexuella liv av Åsa Lindholm på Ung scen/öst, Personangrepp av Martin Crimp på Göteborgs Stadsteater och Det passionerade ämnet av Åsa Lindholm på Orionteatern.

På Uppsala stadsteater har hon satt upp Bitterfittan, efter Maria Svelands omtalade roman. Under projektet Modärna kvinnor på Stockholms stadsteater regisserade hon Skådespelerskan av Anne Charlotte Leffler. På Unga Klara har hon satt upp Monsterkabinettet av Malin Axelsson och på Riksteatern/Dalateatern Hedda Gabler av Henrik Ibsen. På Örebro länsteater regisserade hon Ingvar! av Gedeon och Abrahamsson.

Hon har bearbetat och regisserat Liv Strömquists Prins Charles känsla för Malmö Stadsteater och Radioteatern 2011, samt för tv-versionen 2012. År 2013 regisserade hon både Apatiska för nybörjare av Jonas Hassen Khemiri och Grodregn över Fruängen av Anders Duus på Stockholms stadsteater. 2014 gör hon Den besynnerliga händelsen med hunden om natten på Örebro länsteater.

På Dramaten satte hon senast upp Lars Noréns Om kärlek 2010.

2014 är Sara Giese aktuell med Hej, det är jag igen av Kristina Lugn.