Dramaten har beslutat att ställa in all publik verksamhet och alla föreställningar till och med den 17 mars 2021. Läs mer

Andreasson Jenny

Jenny Andreasson

Jenny Andreasson är anställd på Dramaten som regissör. Hon utbildade sig i regi vid Dramatiska institutet. Hon regisserar ofta pjäser skrivna av framstående kvinnliga dramatiker genom tiderna och som marginaliserats i historien. Det arbetet startade hon som konstnärlig ledare för Spetsprojektet 2006-2009, ett samarbete mellan Riksteatern, Östgötateatern och Örebro länsteater. Hon regisserade bl a Räddad av Alfhild Agrell, Syskonbädd av Stina Aronson och Nära livet av Ulla Isaksson.

2010 regisserade Jenny Andreasson föreställningen Slott i Sverige av Francoise Sagan på Dramaten och knöts sedan till teatern. Hon har sedan dess bl a regisserat Tjuvar av Dea Loher, Chéri av Colette, De oskyldiga av Lillian Hellman och Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj.

Hon samarbetar även med dramatikern Mirja Unge och har regisserat hennes pjäser Var är alla på Riks drama (uttagen till svenska teaterbiennalen), Klaras resa och Mariella på Göteborgs Stadsteater (den sistnämnda bl a uttagen till den Europeiska biennalen för samtida dramatik i Wiesbaden) samt Johanna på Dramaten.

Aktuell med Vakten vid Rhen.