Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Ingela Olsson

Våra statyläsningar tar sommaruppehåll och mellanlandar på Nybroplan i halvtid. Vid Margaretha Krook gör Ingela Olsson en bit ur Marie-Louise Ekmans radiopjäs Den falska människan. Skulpturen av Krook, som sedan 2002 står utanför Dramaten, är skapad av Ekman i samarbete med Hanna Beling, Tilda Lovell och Heinrich Muellner.

Christoffer Svensson

Christoffer Svensson läser Numera hälsar inte... av Maria Wine. Bysten finns i Maria Wines park i Råsunda och är skapad av Britt-Marie Jern.

Kristina Törnqvist

Kristina Törnqvist läser Trubbel av Olle Adolphson. Bysten står i Olle Adolphsons park på Mariaberget och är skapad av Olle Seglert.

Gunnel Fred

Gunnel Fred läser Tid? av Artur Lundkvist. Bysten finns i Lundkvistparken i Råsunda och är skapad av Britt-Marie Jern.

Rasmus Luthander

Rasmus Luthander sjunger En dag var hela jorden såld av Cornelis Vreeswijk. Skulpturen står i Cornelisparken på Södermalm och är skapad av Bitte Jonason Åkerlund.

Per Svensson

Per Svensson läser En Swedenborgläsares upptäckt av Bo Setterlind. Bysten av Emanuel Swedenborg står på Mariatorget och är skapad av Gustaf Nordahl.

Andreas T Olsson

Andreas T Olsson läser Muren och böckerna (Kinesiska muren) av Evert Taube. Skulpturen står på Järntorget i Gamla stan och är skapad av K G Bejemark.

Nina Zanjani

Nina Zanjani läser ur Doktor Glas av Hjalmar Söderberg. Skulpturen står utanför Kungliga biblioteket och är skapad av Peter Linde.

Hannes Meidal

Hannes Meidal gör Den blindes monolog ur Ett drömspel av August Strindberg. Carl Eldhs Diktaren står i Stadshusträdgården. Vid vår filmning var dock statyn övertäckt för vintern.

Maria Salomaa

Maria Salomaa läser Jag känner dig. Till en ungdomsväninna den 15 april 1841 av Fredrika Bremer. Skulpturen står i Humlegården och är skapad av Sigrid Fridman.

Maia Hansson Bergqvist

Maia Hansson Bergqvist läser Jag vill möta… av Karin Boye. Skulpturen finns i Huddinge centrum och är skapad av Peter Linde. 

Johan Rabaeus

Johan Rabaeus läser ur Den gamle skådespelaren av August Blanche. Minnesbysten står på Karlavägen och är skapad av Aron Sandberg. 

Stina Ekblad

Stina Ekblad läser ur Trefaldighetsnatten av August Strindberg. Bysten av August Strindberg står på Dramatentrappan och är skapad av Knut Jern.

Lena Endre

Lena Endre läser Idas sommarvisa av Astrid Lindgren. Skulpturen av Astrid Lindgren står utanför Junibacken och är skapad av Hertha Hillfon.

Erik Ehn

Erik Ehn läser ur God natt, jord av Ivar Lo-Johansson. Bysten av Ivar Lo Johansson står i Ivar Los park på Mariaberget och är skapad av Nils Möllerberg.