Vi använder kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen på webbplatsen, för att samla besöksstatistik och för marknadsföring.

Läs mer om hur vi använder kakor

Köp tidigt-rabatt

Köp biljetter innan 10 april och få 20% rabatt på höstens premiärer. Använd koden HÖSTEN2023 för att aktivera erbjudandet. Läs mer

Raised on Rhythm

Undersöker, utforskar och hyllar rytmens kraft och djup.

Om Unga Dramaten

Unga Dramaten producerar scenkonst för barn och unga från förskolan till gymnasiet. Men givetvis är även vuxna välkomna. Unga Dramaten fokuserar på nyskrivna verk som sätter barnets perspektiv i första rummet. Med humor och allvar arbetar vi fram berättelser om det mest sårbara och känsliga med scenkonstens alla uttryck. Föreställningarna spelas dagtid för skolor samt kvällar och helger för alla som vill besöka oss på fritiden.
Läs mer
Ahmed Matar i Exit Parkour.

Boka skolbiljetter

Boka in din skolklass på någon av våra föreställningar.
Boka skolbiljetter
Lilla Dödsdansen 106 2 Cover

Referens och provpublik

Vi testar våra föreställningar mot en skolpublik redan under repetitionsarbetet för att se hur det landar och tas emot av vår unga publik. Är ni med i ett tidigt skede i processen är ni alltid välkomna tillbaka för att se den klara föreställningen.
Läs mer
Lilla Svansjön List

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om Unga Dramaten.
Läs mer
Scenkonstmuseet Ungadramaten

Unga Dramaten + Scenkonstmuseet

Kombinera teaterföreställningen på Unga Dramaten med visning och workshop på Scenkonstmuseet som ligger vägg i vägg med Dramaten. Scenkonstmuseet erbjuder visningar och workshops på olika teaterteman. Ett perfekt sätt att fördjupa elevernas scenkonstupplevelse.
Läs mer om scenkonstmuseet

Repertoar

Delivrädda List

De livrädda

De livrädda är en drastisk, humoristisk och skrämmande berättelse om syskonskap.
Läs mer
DRAMATEN RAISED 060 FINAL V1 List

Raised on Rhythm

Rhythm makes the world go round – i alla fall om du frågar dansaren och koreografen Niki Tsappos som ligger bakom denna föreställning. Men var kommer rytmen ifrån? Vad gör den med oss? Och var börjar och slutar den?
Läs mer
Unga Dramaten Monologer Listing

Unga monologer

Låt eleverna utveckla sitt kreativa skrivande tillsammans med skådespelare från Dramatens ensemble.
Läs mer
UD Djupet List

Unga Dramaten går på djupet

Att gestalta barns erfarenheter. Kan man verkligen berätta vad som helst för barnpubliken? Hur går det till när man gör konst för barn och av barnens egna upplevelser?
Läs mer