Så länge skutan kan gå

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om konserten

Datum: 28 februari 2019 och 1 mars 2019
Speltid: Cirka 2 timmar, inklusive paus

"När Sven-Bertil plockar fram stråk av svärta och med kittlande nerv berättande sjunger 'Balladen om briggen Blue Bird of Hull' som en skräckhistoria med lätt skrovlig röst, är han som bäst." DN

Läs mer

Sven-Bertil Taubes konsert Så länge skutan kan gå hade premiär på Dramaten hösten 2017 och har sedan turnerat i landet för utsålda hus. Nu bjuder han och pianisten Peter Nordahl på konsert igen på Stora scenen.

Konserten är en kärleksfull och poetisk hyllning till Evert Taube.

2014 och 2015 gav Sven-Bertil Taube en rad utsålda konserter på Dramaten med namnet En hommage till vänner, som baserades på albumet Hommage. Den kritikerrosade skivan, med sånger och dikter från bland andra Lars Forssell, Olle Adolphson, Ulf Björlin och Carl Fredrik Reuterswärd, följdes upp av en Hommage vol 2. Även tolkningarna av Evert Taubes verk har spelats på skiva, under namnet Så länge skutan kan gå.

Sven-Bertil Taube har en lång karriär som vissångare och skådespelare bakom sig och är en av Sveriges mest folkkära artister. Mellan 1960 och 1971 gjorde Sven-Bertil Taube över 30 roller på Dramaten och är just nu aktuell i Påklädaren.

Peter Nordahl är verksam som dirigent, kompositör och skivproducent där hans senaste alster Ted Gärdestad – Signerat Peter Nordahl blivit enormt uppmärksammat. Nyligen fick Peter ett SKAPs arrangörspris med motiveringen: "Kunglig hovleverantör av arrangemang. Hans orkestrala fusion av jazz och pop har skapat en egen konstform."

Medverkande

Medverkande

Sven-Bertil Taube

Flygel

Peter Nordahl

Bilder från uppsättningen