Puss puss – en hyllning till Basia

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om kvällen

Datum: 10 juni, Målarsalen

Läs mer

”1982 drog Basia Frydman in på Dramaten med sitt eget Dionysoståg – själv iklädd cigarettmunstycke, leopardtajts och Dra-maten-vagn. Nationalscenen hade fått den primadonna som den aldrig kunnat föreställa sig. Hon förvånade världen med kraft och konstnärliga uttryck. Basia vägrade att vara mångkulturell. Varför skulle hon vara det? Hon var hela världen i ett nötskal.” – Lars Löfgren, Teaterchef på Dramaten 1985–97.

Skådespelare, sångare och gästartister bjuder i ett unikt program, i Basia Frydmans anda, på text, musik och massor av kärlek: Puss, puss – en hyllning till Basia!

Efter programmet på Målarsalen fortsätter hyllningen av Basia Frydman på det judiska kulturhuset Bajit (Riddargatan 3–5) med mat, musik och mingel. Till Bajit är det fritt inträde, men obligatorisk föranmälan till gunila.lefebure@jfst.se senast 3 juni. I Bajit serveras borsjtj med créme fraîche, hemlagat bröd, chokladkaka och kaffe för 150 kronor. För att kunna beräkna mängden mat vänligen mejla my.winroth@gmail.com om du vill äta. Senaste anmälningsdatum 3 juni.

I samarbete med Judiska församlingen och Familjen Robert Weils stiftelse.

Biljetter