Urpremiär: 19 november, Målarsalen
Speltid: 1 timme och 35 minuter, ingen paus

Fri entré med biljett, klicka här för att boka.

En mardrömslik kamp mot ett byråkratiskt system.

Josef K har en väldigt dålig dag. Plötsligt när han vaknar står det två väktare i hans rum. De vet inte varför eller vilket brott han har begått men det är deras jobb att förklara för honom att han från och med nu är häktad. Annars är allt som vanligt. Josef K måste fortfarande gå i skolan, söka jobb, och umgås med kompisar. Men efter ett samtal från hans handledare på domstolen börjar allting falla samman. Vad är han anklagad för? Vad vill domstolen att han ska göra? Och vad är egentligen Processen?

Sedan 2015 drivs en ideell teatergrupp för nyanlända ungdomar på Dramaten. Verksamheten initierades och drivs av skådespelarna David Fukamachi Regnfors, Hamadi Khemiri, Malin Janlöv och Jonathan Silén. Vid tre tillfällen med start den 19 november på Målarsalen så spelar de nu föreställningen Processer som är inspirerad av Franz Kafkas roman Processen samt de deltagandes egna erfarenheter.

Presenteras av

Medverkande

Aliasghar Motaghi, Ali Motaghi, Hussein Mohammadi, Ismail Qurbani, Majid Husseini, Mohammad Navazani (extraskådespelare och assisterande gruppledare), Mujgan Ahmadi, Nasim Hosseini och Sanaz Sharifi.