Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Performance Lecture: Om lyckaDramaten&

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om föreställningen

Premiär: 9 april 2019, Lilla scenen
Speltid: 1 timme

Läs mer

Nytänkaren, författaren och ekonomiprofessorn Micael Dahlen är känd för sina spaningar om samtiden och framtiden, om lycka och människans märkliga försök att få fatt i den. Han har skrivit internationellt uppmärksammade böcker som Nextopia och Kaosologi och är en eftertraktad föreläsare såväl i Sverige som utomlands. Nu kommer han till Dramaten med sina senaste tankar, i en föreläsning förhöjd med teaterns verktyg.

2017 belönades han med Mensapriset med motiveringen ”Micael Dahlen kan som ingen annan visa på, locka fram och skapa nya tankar, stora som små. Med professorns exakthet och konstnärens vilda glädje får han sina ord och gärningar att tränga in i både hjärta och hjärna.”

Skådespelarna Johan Ulveson och Andreas T Olsson alternerar som medverkande i föreställningen:
"Vi är ett bollplank till Micael och kommer bland annat att stå för de komiska inslagen. Men man får inte tro att det är vi som är den roliga och Micael den tråkiga föreläsaren, för så är det inte. Micael är inte bara en seriös forskare utan också en väldigt rolig person."

Livemusik av Göran Martling.

Performance Lectures, där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett format på Dramaten som arrangeras inom ramen för Dramaten&. Programmet rymmer ett återkommande samarbete mellan Dramaten& och Nobel Prize Museum som tar sitt avstamp i olika forskares vardag. Ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form. Tidigare har den omtalade robotforskaren Danica Kragić Jensfelt gjort en Performance Lecture om robotar och psykologiforskaren, Armita Golkar, om rädsla.

Presenteras av

I samarbete med

Medverkande

På scen

Micael Dahlen

Scenografi och kostym

Marika Feinsilber

På piano

Göran Martling

Bearbetning

Anneli Dufva

Ljus

Koosje Wolke Hopman

Videoprojektion

Velourfilm

Koreografi

Catharina Alvin

Ljud

Jakob Wilhelmson

Video

Jonas Holst

Text

Micael Dahlen

Bilder från uppsättningen

Se tidigare Performance Lectures

Performance Lecture: Om robotar

Performance Lecture: Om universum

Performance Lecture: Om rädsla