Tre systrarav Anton Tjechov

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om uppsättningen

Premiär: 4 september 2014, Lilla scenen
Speltid: ca 2 timmar och 45 minuter, inklusive paus

”utsökt teaterkonfekt” Expressen
”jag blir mycket, mycket rörd” SR Kulturnytt
”Det är så här Tjechov skall spelas!” Cora

Tjechovs mästerverk Tre systrar är en berättelse om längtan efter ett bättre liv, om självbedrägeri och en annalkande undergång. Om en kultur så förfinad att den omöjligt kan överleva.

De tre systrarna drömmer om livet i Moskva, där de en gång levt. Kommer de bara dit blir livet lyckligt, meningsfullt, vackert! Men allt mindre talar för att de någonsin lyckas lämna sin lilla provinsstad. De är smarta, rika och väluppfostrade, men saknar helt handlingskraft. Samtidigt börjar broderns hustru, som de tycker helt saknar stil, att långsamt ta över huset där de alla bor.

I Tre systrar får vi uppleva Tjechovs fantastiska förmåga att skildra de stora känslorna i de vardagliga händelserna.

Läs mer

Regissören Emmet Feigenberg är teaterchef på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, där han på senare år bland annat regisserat en uppmärksammad uppsättning av Fanny och Alexander (2011). Under sin karriär har han iscensatt över 150 pjäser på scen, i tv och i radio.

Bakom kulisserna

”Pjäsen klarar Bechdeltestet!”

Hör Jennie Silfverhjelm, Elin Klinga, Sofia Pekkari och Julia Dufvenius berätta om hur det är att spela Tre systrar (och en svägerska).

Varför klassas Tre systrar som ett mästerverk?

Chefdramaturg Magnus Florin berättar om pjäsen.


Samtal om Tre systrar

Samtal efter föreställning med översättaren Lars Kleberg (författare till boken Tjechov och friheten), dramaturg Emma Gabrielsson leder samtalet.

28 november, 15 min efter föreställning, Lilla scenen