Dramaten har kraftigt begränsad publik verksamhet fram till sommaren 2021. Läs mer

The Mental States of SwedenMattias Andersson

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om uppsättningen

Urpremiär: 14 nov 2013, Lilla scenen
Speltid: 
3 tim och 15 min inkl. paus
Textade föreställningar: 11 mars

”svindlande bra symbios” DN
”en djärv tankeställare” SvD
”ohyggligt smart teater”Expressen

Finns det någon särskild händelse i ditt liv som du skulle vilja se gestaltad på Sveriges nationalscen? Den frågan har Mattias Andersson ställt till människor över hela landet. Och svaren ser vi här, i en underhållande och omskakande föreställning full av verkliga historier.

Sanning blandas med fiktion och framförs av Dramatens skådespelare.

Läs mer

Vi möter en mjölkbonde från Öland, en yrkesmilitär från Linköping, en lokalvårdare från Säffle, en hemlös från Malmö, en montör på SAAB Trollhättan, en afghansk flykting på förvaret i Flen, en sjuksköterska från Landskrona, en gymnasieelev från Fittja, en VD från Djursholm, en dramatiker från Göteborg och många, många fler.

Mattias Andersson är dramatiker, regissör och konstnärlig ledare för Backa Teater i Göteborg. The Mental States of Sweden är en fortsättning på hans uppmärksammade föreställning The Mental States of Gothenburg från 2006. I år tilldelades han Svenska Dagbladets Thaliapris, tillsammans med scenografen Ulla Kassius. Han har tilldelats Expressens Teaterpris, Ibsenpriset och Svenska Teaterkritikernas pris vid två olika tillfällen.

Scenografi och kostym

Ulla Kassius

Ljus

Charlie Åström

Peruk och mask

Linda Hyllengren

Komposition och ljuddesign

Anna Sóley Tryggvadóttir

Bilder från uppsättningen

Bakom kulisserna

Regissören Mattias Andersson och skådespelarna Torkel Petersson och Sofia Pekkari gästade SVT:s Gomorron Sverige 11/10 2013.