Rosmersholmav Henrik Ibsen

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om uppsättningen

Premiär: 29 augusti 2014
Speltid: 2 timmar och 30 min, inklusive paus

”Jonas Malmsjö dominerar” DN
"en i raden av roller som befäster Millhagens position som en av Dramatens, och landets, allra främsta skådespelerskor" UNT

Pastorn Johannes Rosmer har förändrats sedan hans hustru dränkte sig. Han har övergett sin kristna tro och anammat radikala politiska idéer. Han har hittat sig själv. Men förändringen tas inte väl emot av hans konservativa vänner.

Läs mer

De misstänker att relationen till Rebekka West, hustruns frisinnade väninna som fortfarande bor kvar på Rosmersholm, har något med hans förändring att göra.

Ibsens mästerverk Rosmersholm, här i översättning av författaren Per Olov Enquist, är en spännande kärlekshistoria med politiska förtecken om att bryta sig fri – från samhällets förväntningar och från det förflutna.

Stefan Larsson är en av Dramatens flitigast anlitade regissörer och har nyligen regisserat pjäser som En familj – August: Osage County, Scener ur ett äktenskap, Fanny och Alexander, Farliga förbindelser och Rickard III.

Rosmersholm spelas tre gånger på Lilla scenen och gästspelar sedan på teaterfestivalen Spotkanie Teatrów Narodowych i Warszawa.

Medverkande: Livia Millhagen, Jonas Malmsjö mfl. Information om övriga medverkande inom kort.

Bilder från uppsättningen

Bakom kulisserna

"Det var Freuds absoluta favoritpjäs"

Regissören Stefan Larsson berättar om Ibsens mästerverk Rosmersholm.

Lyssna på podcast om Rosmersholm

Dramatens dramaturg Irena Kraus samtalar med författaren och översättaren P-O Enquist, regissören Stefan Larsson och skådespelaren Livia Millhagen om Henrik Ibsens Rosmersholm.