Mästaren och MargaritaMichail Bulgakov, dramatisering av Niklas Rådström

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om uppsättningen

Premiär: 16 jan 2014, Stora scenen
Speltid: cirka 3 tim inkl. paus
Textade föreställningar: 20 feb, 15 och 21 mars

Michail Bulgakovs klassiska roman, där djävulen besöker Moskva i skepnaden av trollkarlen Woland och Pontius Pilatus våndas över Jesus avrättning, upphör aldrig att roa och förbrylla. Nu tar denna magiska och existentiella historia plats på Stora scenen, i en ny dramatisering av författaren Niklas Rådström och regi av kritikerrosade Stefan Metz.

I rollen som Mästaren ser vi Elin Klinga, Margarita spelas av Jennie Silfverhjelm och Woland spelas av Hans Klinga.

Mästaren och Margarita är författaren Michail Bulgakovs livsverk, som han arbetade på fram till sin död. Det räknas som ett av den ryska litteraturhistoriens viktigaste verk

Läs mer

Stefan Metz är född i Schweiz, bosatt i Spanien, men har på senare år arbetat mycket i Sverige. På Göteborgs stadsteater har han regisserat Trettondagsafton, Peer Gynt och Bibeln. Niklas Rådström är författare och dramatiker, samt sedan 2012 professor i berättande för scen, film och media vid Stockholms Dramatiska Högskola.

Biljetter

Översättning

Lars-Erik Blomqvist

Scenografi

Alex Tarragüel Rubio

Kostym

Kajsa Larsson

Ljus

Ellen Ruge

Magikonsult

Gaston

Peruk & mask

Lena Strandmark, Johan Lundström

Rörelseinstruktör

Fefe Deijfen

Akrobater

Camilo González Arré, Moa Lichtenstein, Sandro Skagerberg, Tyra Wigg

Bakom kulisserna

Panelsamtal

Dramatens chefsdramaturg Magnus Florin samtalar med skådespelaren Elin Klinga och dramatikern Niklas Rådström om Michail Bulgakovs mästerverk Mästaren och Margarita.

Dramatens podcast

Publiken diskuterar

I denna podcastserie låter vi publiken komma till tals! I detta avsnitt samtalar teaterbesökarna Rojda Sekersöz, Yvonne Johansson och Tobias Eltell om Mästaren och Margarita i regi av Stefan Metz. Senare i vår kan du höra samma trio prata om Rickard III och Utvandrarna. Moderator Erik Gripenholm.

Dramatens podcast


Introduktion till Mästaren och Margarita

Kom en stund innan, och få reda på lite mer. Chefdramaturg Magnus Florin introducerar kvällens föreställning och berättar om den ryske författaren Michail Bulgakov och hans legendariska roman från 1938 – nu i Niklas Rådströms dramatisering.

Fri entré, begränsat antal platser.
14 mars kl 18.30-18.50, Marmorfoajén