Kicktorskenav och med Alexander Salzberger

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om uppsättningen

Nypremiär: 21 november 2014, Elverket
Speltid: 1 timme

"Salzberger är ett sceniskt geni" GP
"Ett galet vasst, komiskt och stark vittnesmål om att få sammanhang i livet"
DN
"Med sällsam förmåga till tajming, precision och dramaturgiska effekter kastar han sig och publiken mellan roller och stämningslägen." SvD
"För yngre människor kan Kicktorsken säkert bli avgörande. Men alla måste se den! Gör det!" Nöjesguiden

Alexander Salzbergers succémonolog är tillbaka på Dramaten!

Kicktorsken är en smärtsam, sylvass och humoristisk berättelse av och med Alexander Salzberger, inspirerad av hans egen uppväxt med missbrukande föräldrar. Föreställningen hade urpremiär på Backa Teater i Göteborg i november 2012, där den gjorde stor succé.

Han är uppvuxen i Vällingby, långt ut på tunnelbanans gröna linje i nordvästra Stockholm. Hans mamma är från Åmål. Hans styvfarsa en judisk man från Israel och hans riktiga pappa, som han aldrig träffat, en muslimsk man från Marocko.

Som en kameleont slänger sig den unge Alexander Per-Åke Salzberger mellan identiteter och subkulturer. Ibland är han rappare, ibland kickers, vissa gånger sportkille, andra gånger tankefilosof. Stundtals muslim, kristen, adopterad, rasist eller fosterhemsbarn.

 

Läs mer

Kicktorsken nominerades till Svenska Teaterkritikers Barn- och ungdomsteaterpris 2012 med motiveringen: Dramatikern, regissören och skådespelaren Alexander Salzberger som med sin egen Kicktorsken på Backa teater, Göteborg, gör en totalshow där euforin är granne med förtvivlan och drogtemat ett sakligt, ofrånkomligt inslag. Ett utskuret stycke levande liv av idag gestaltas av ett sceniskt geni som går på studs, med eller utan musik.

Scenografi och kostym

Ulla Kassius

Konstnärlig rådgivning

Gunilla Johansson/Anna Vnuk

Ljus

Peter Moa

Ljud

Kenneth Kling

Mask

Bim King

Bilder från uppsättningen

Bakom kulisserna