Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Hej, det är jag igenKristina Lugn

Detta är en arkiverad pjässida, det finns inga planerade föreställningar

Om uppsättningen

Urpremiär: 25 april 2014, Lilla scenen
Speltid: cirka 1 timme och 25 minuter, utan paus

"geniala oneliners och ironiska reflektioner" DN
"Dansen förhöjer drömsk känsla" SvD
"Den som gillar Kristina Lugn kan vara lugn" Södermanlands Nyheter
"De fem skådespelarna är väl valda för sina karaktärer" Kulturbloggen

"Vi älskar varandra. Men vi har aldrig gillat varandra. Vårt släktskapsförhållande ger upphov till mycket obehagliga våldsfantasier." / Anna-Clara

Hej, det är jag igen är en nyskriven pjäs om tre systrar och två bröder, där vårt beroende av familjen skildras med Kristina Lugns unika blick och språk.

Anna-Clara har just förlorat jobbet som sufflör på Operan efter att ha somnat under La Traviata. Hon vaknar instängd i ett av de många rummen hemma hos sin syster Karin, läkaren. Karins man, blomsterhandlaren, vill väldigt gärna vara till hjälp. Tur då att han lärt sig skriva ut recept. Hans bror, som bor granne med Anna-Clara, är en motvillig kronofogde som verkligen inte vill kasta ut någon. Och Eva, som efter en arbetsmarknadsåtgärd arbetar på arbetsförmedlingen, är ledsen. Hur kan hon vara så fruktansvärt tråkig?

Läs mer

Hej, det är jag igen handlar om syskonrelationer och hur svårt det kan vara att visa kärlek. Om familjen som ett tryggt rum som är helt outhärdligt att befinna sig i. Om en grupp människor med så många blodsband att de nästan inte kan ta ett enda steg i sin egen riktning utan att något av dem brister.

Regissören Sara Giese har uppmärksammats för uppsättningar som Apatiska för nybörjare av Jonas Hassen Khemiri, (Stockholms Stadsteater 2013) och Prins Charles känsla av Liv Strömquist (Malmö Stadsteater 2011). 2010 regisserade hon Lars Noréns Om kärlek på Dramaten. 

Scenografi & kostym

Anna Heymowska

Koreografi

Anna Vnuk

Musik

David Giese, David Mjönäs, Giuseppe Verdi

Peruk & mask

Peter Westerberg

Bilder från uppsättningen

Introduktioner & samtal

Panelsamtal med Kristina Lugn

Samtal mellan dramatikern Kristina Lugn och chefdramaturg Magnus Florin inför publik, efter en föreställning av Lugns "Hej, det är jag igen" på Lilla scenen.