The Netherav Jennifer Haley

Om uppsättningen

Premiär: 23 mars 2017, Lilla scenen
Textas: Svensk text 9/4 via app i mobil eller läsplatta, läs mer

Läs mer

Vad händer när vi kan leva ut våra mest förbjudna fantasier? Om det vi gör inte får några konsekvenser? Vilka blir vi?

Välkommen till en inte allt för avlägsen framtid. Internet har utvecklats till Nether. En virtuell värld minst lika verklig som vår egen. En värld där träden fortfarande växer. En värld med gömställen där du kan vara vem du vill och göra vad du vill. Precis vad du vill.

The Nether ställer obekväma frågor om moral och den moderna teknikens möjligheter. Nu får den premiär på Dramaten i regi av Lena Endre.

Polisen utreder misstänkta övergrepp i ett av Nethers hemliga rum.  Men hur bedömer man kriminella handlingar utan verkliga offer? Och om man tillbringar nästan alla vakna timmar i en parallell värld – vilken värld är då den verkliga?

The Nether, av den amerikanska dramatikern Jennifer Haley, hade urpremiär i USA 2013 och har därefter bland annat getts på Duke of York´s Theatre i London. Pjäsen belönades 2012 med det internationella Susan Smith Blackburn Prize som årligen uppmärksammar framstående verk av kvinnliga dramatiker.

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Onsdag 2017-03-22 19:00 Begränsad Köp biljetter
Torsdag 2017-03-23 19:00 Begränsad Köp biljetter
Fredag 2017-03-24 19:00 Köp biljetter
Lördag 2017-03-25 13:00 Köp biljetter
Fredag 2017-03-31 19:00 Köp biljetter
Se fler föreställningar

Medverkande

Översättning

Ragnar Strömberg

Scenografi

Mats Sahlström, Lena Endre och Ann Bonander Looft

Videoscenografi

Visual Relief

Kostym

Ann Bonander Looft

Kompositör och ljuddesigner

Magnus Grenstedt

Ljus

Jens Sethzman

Rollen "Iris"

Sigrid Johnson/ Anastasia Leppist/ Marielle Malmberg

Bakom kulisserna

 

 

Nätets undre värld

Grooming innebär att någon tar kontakt med andra för att längre fram begå övergrepp. I de flesta fall handlar det om män som söker kontakt med unga flickor. Hur ser lagstiftningen ut? Vad kan och gör polisen för att förhindra att brott begås på nätet?

Samtal efter föreställningen med regionpolischef Carin Götblad, regissören Lena Endre samt skådespelarna Nina Zanjani och Christoffer Svensson. Samtalsledare Jacob Hirdwall, dramaturg.

31 mars, 15 minuter efter föreställningen, Lilla scenen

Offer och förövare

I pjäsen The Nether möter vi människor som vänt den verkliga världen ryggen och som mer och mer lever i imaginära världar där det kan vara svårt att skilja på vad som är rätt och fel.

Samtal efter föreställningen med regissören Lena Endre och skådespelaren Reine Brynolfsson samt psykoterapeuten Börje Svensson som arbetat i många år med förövare som begått sexuella övergrepp och även med offer för sådana övergrepp. Samtalsledare Jacob Hirdwall, dramaturg.

20 april, 15 minuter efter föreställningen, Lilla scenen