Svenska berättelser på scen

Om uppsättningen

Plats: Dramatenbaren (tidigare Neondämon)
Speltid: cirka 1 timme och 15 minuter

Läs mer

En serie föreställningar med nya dokumentära berättelser vid varje tillfälle.

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. Nu flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Medverkar på scenen gör en lyssnare med sin egen berättelse, en musiker och en spoken word-artist. Regi av Niklas Mesaros, som även regisserar Spoken word på Dramaten. Producent och dokumentärt textansvarig: Ola Hemström, Sveriges Radio.

Radioprogrammet Svenska berättelser tilldelades våren 2013 Public Service klubbens Ikarospris för Erika Svantesson berättelse "Det omöjliga valet."

Medverkande 1 februari

Anders Södergård – Den livsbejakande Örebroläkaren upptäckte vid 25 års ålder en hjärntumör som han fortfarande lever med. Anders välkomnar hela känsloregistret och vill utmana alla han möter att ta tillvara på livet. För att en dag ska vi alla dö men alla andra dagar ska vi leva.

Ismael Ataria – Ismael är poet, författare och musiker från Hagfors, Värmland. Han uppträder och föreläser runtom hela Sverige och blandar ljus, mörker, skratt och tårar i en poetisk symbios.

Lisa Grotherus – Musiker, kompositör med klarinett och basklarinett  som huvudinstrument. Lisa har musikaliska rötter i jazzen med grenar som sträcker sig naturligt mot blues, folk- och popmusik. Hon skriver inte bara musik åt sina egna band, utan jobbar även som teatermusiker och har gjort filmmusik samt konstprojekt.

Medverkande 1 mars

Christin Edmark – Föreläsare, krönikör, egen företagare och singer-songwriter. Christin nyanserar bilden av ADHD och bjuder på hög igenkänningsfaktor i en blandning av skratt och tårar. Om att prestera fantastiskt, men fungera skitdåligt.

Emma Augustsson – Ursprungligen från Borås, musikaliskt skolad i Stockholm på Kungliga Musikhögskolan. Emma sjunger, spelar cello och filtrerar vackert svenskt vemod genom visa och pop.

Lovisa Appelkqvist – Malmöpoet med cirka 15 års scenvana. Lovisa är expert på storytelling och transmedia, också känt som multiberättande. Hon föreläser, workshopar och uppträder både på engelska och svenska och har stått på scen överallt mellan Stockholm och Sydney.

Medverkande 12 april

Pel Rostam – Berättaren som vill beröra. Pel vill förändra och kommunicera med sina medmänniskor genom försoning och kärlek. Kvällens program är en hyllning till systern han aldrig fick träffa och ett upprop för en fredligare värld fri från mäns våld mot kvinnor.

Sara Nazari – Sara är bara 18 år, men har redan gjort avtryck med sin poesi. Hon har turnerat med föreställningen Ortens Verklighet och uppträtt på bl. a. Unga Klara i Stockholm. Med poetisk briljans och ärlighet talar hon från hjärta till hjärta

Lisa Grotherus – Musiker, kompositör med klarinett och basklarinett  som huvudinstrument. Lisa har musikaliska rötter i jazzen med grenar som sträcker sig naturligt mot blues, folk- och popmusik. Hon skriver inte bara musik åt sina egna band, utan jobbar även som teatermusiker och har gjort filmmusik samt konstprojekt

Fri entré, i mån av plats

I samarbete med

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Torsdag 2018-03-01 19:30
Fri entré
Torsdag 2018-04-12 19:30
Fri entré
Se fler föreställningar

Medverkande

Regi

Niklas Mesaros

Producent/dokumentärt textansvarig

Ola Hemström

Musik

Lisa Grotherus

Tidigare program