Spring, Uje, spring

Om föreställningen

Datum: 29 april, Lilla scenen
Speltid: 1 timme och 30 minuter

”Det bästa på svensk scen just nu” Jan Gradvall, DI Weekend
"Uje Brandelius är inte långt ifrån perfekt”
Norrbottenskuriren
”Ujes smarta uttryck har bidragit till en osannolikt bra föreställning som är rolig, sorglig och resonerande om vart annat”
Västerbottens-Kuriren
"Passa på att se Uje Brandelius om ni får chansen, för om det är något han lärt oss denna kväll så är det att inte skjuta upp saker”
Norrköpings tidningar
”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (...) Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med  kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (...) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.”
Henrik Schyffert

Läs mer

Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.

Hösten 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan Spring, Uje, spring efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev ännu mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Spring, Uje, spring har tidigare spelats på Stockholms Improvisationsteater och Södra Teatern i Stockholm under höst/vår 2016/17 för fullsatta hus. Föreställningen turnerar landet runt 2017–2018, och återvänder till Stockholm för ytterligare ett speltillfälle på Dramaten.

Presenteras av Dramaten&

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Söndag 29 april 18:00 Lilla scenen Köp biljett
Se fler föreställningar

Medverkande

Text & musik, huvudroll

Uje Brandelius

Regi

Per Wernolf

Scenografi och kostym

Marika Åkerblom

Ljusdesign

Marie Lalá Nilsson

Piano

Jennie Abrahamson

Bas

Clas Lassbo

Trummor

Fredrik Myhr