Sorgpodden

Om Sorgpodden

Datum: 22 april, Lejonkulans foajé
Längd: cirka 1 timme

Läs mer

Kristian Ramírez med inbjuden gäst i ett samtal om sorg.

Vi talar sällan om sorg, även om det är något som de flesta av oss har upplevt. Inte sällan sväljer vi gråten och försöker tänka på annat. Eller blir obekväma och tittar bort när vi ser en sörjande. Samtidigt vet vi också hur läkande ett samtal eller en blick kan vara. När Kristian Ramírez själv delade med sig av sina sorger föddes en önskan om en plats där fler kunde berätta. Sorgpodden blev den platsen.

Gäst den 4 mars är Shahram Khosravi, professor i antropologi vid Stockholms universitet och Uppsala universitet. Shahram har forskat, skrivit och deltagit i debatten om migration och vad som händer med en människa som hamnar mellan gränser – utan rättigheter, utan hem och med ett liv fyllt av väntan.

Gäst den 22 april är Elisabeth Ohlson Wallin, fotograf. Elisabeth Ohlson Wallin har arbetat som fotograf sedan 1980 och hennes stora genombrott kom med utställningen Ecce Homo 1998 som kantades av stor uppmärksamhet men även av bombhot, upplopp och demonstrationer. Dåvarande påven Johannes Paulus II ställde in en planerad audiens av ärkebiskop KG Hammar på grund av utställningen. Kampen för HBTQ-personers rättigheter är tydlig i hennes bilder eller som hon själv uttrycker det - det handlar om att låta människor vara sig själva och att stå upp för ett samhälle som respekterar mänskliga rättigheter. Elisabeth har också arbetat nära stiftelsen Noaks Ark och upplevde på nära håll utbrottet av hiv i Sverige på 80-talet och är ett vittne till hur synen på virussjukdomen var. Samtidigt som vänner miste livet basunerades skräckbilder ut på tidningarnas löpsedlar och de som insjuknat behandlades som paria.

Fri entré. Insläpp 45 minuter innan samtalen. Först till kvarn.

Samtalen med Boel Andersson och Suzanne Osten finns tillgängliga i spellistan nedan tillsammans med tidigare samtal om sorg från Sorgpodden.

 


Presenteras av Dramaten&

Biljetter

Medverkande

Sorgpodden

Kristian Ramírez