Performance Lecture: Musik för en no go-zon

Om föreställningen

Plats: Målarsalen

Läs mer

Salla och Irene Molina om musik och förorter. 

Måndagen 4 december 2017 liknar chefsåklagare Lise Tamm i en intervju Rinkeby vid en krigszon. Samma helg har tusentals ungdomar suttit i Ungdomens Hus i Rinkeby för att se finalen av Ortens Bästa Poet. Ingen annanstans i Sverige samlas så många människor för att se poesi live.

– Debatten om förorten har brutaliserats på ett helt extremt sätt senaste tiden. Nu pratar till och med mainstream politiker om att sätta in militären. Därför är det viktigare än någonsin att berätta parallella historier, säger America Vera-Zavala.

Salla Salazar, tidigare medlem i The Latin Kings och en av Sveriges viktigaste och mest framgångsrika hiphop-producenter, föreläser om hur musik blir till, om hantverket, om samplingar, låttexter och om skivomslag.

Irene Molina, professor i kulturgeografi, tar avstamp i en lägenhet i Tensta 1986 när hon var nyinflyttad och nyanländ till Sverige. Hon tar med publiken på en resa i stigmatiseringens fotspår i Stockholms förorter.

America Vera-Zavala går vidare efter höstens uppmärksammade Muslim Ban med en Performance Lecture om musik för en no-go zon.

Performance lectures, där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett nytt format på Dramaten och arrangeras inom ramen för Dramaten&.


Presenteras av Dramaten&

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Tisdag 2018-05-08 19:00 Köp biljetter
Onsdag 2018-05-09 19:00 Köp biljetter
Tisdag 2018-05-15 19:00 Köp biljetter
Onsdag 2018-05-16 19:00 Köp biljetter
Se fler föreställningar

Medverkande

Medverkande

Salla Salazar, Irene Molina, America Vera-Zavala

Ljus

Mira Svanberg

Musik

The Salazar Brothers