Performance Lecture: Om robotar

Om uppsättningen

Datum: 22 november, Lilla scenen

Läs mer

Kan robotar passa våra barn? Kan vi använda en artificiell intelligens som icke-dömande psykolog? Och hur mycket får vi egentligen använda robotteknologi för att förbättra oss själva, för att göra oss snyggare eller starkare?

I robotforskaren och professorn Danica Kragić Jensfelts iscensatta föreläsning/performance lecture om robotik – Om robotar – väcks en mängd frågor om framtidens möjligheter.

Och kan robotar lära sig att imitera empati – och är det i så fall lika värdefullt som ”verklig” empati? Vad är ett medvetande? och Är människan på väg att skapa en ny sorts liv?

Med erfarenhet som städare bakom sig, och med en son med särskilda behov, drivs Danica Kragić Jensfelt av tanken på att robotar ska kunna göra våra liv bättre genom att göra sådant vi inte hinner, vill eller kan. Men var går egentligen gränsen – tekniskt och moraliskt?

Performance lectures, där kunskap förmedlas med teaterns verktyg, är ett nytt format på Dramaten och arrangeras inom ramen för Dramaten&. Programmet kommer bland annat att rymma ett återkommande helt nytt samarbete mellan Dramaten& och Nobel Center som tar sitt avstamp i olika forskares vardag. Ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap.


Presenteras av Dramaten&

I samarbete med

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Onsdag 2017-11-22 20:00 Köp biljetter
Se fler föreställningar