NEARDramaten&

Om föreställningen

Datum: 13 och 14 september, Stora scenen

Läs mer

I NEAR träffas tolv dansare i en stuga, vid ett träsk, i ett ingenmansland mellan natur och civilisation. Tillsammans ger de liv till en djärv dröm, blandar genrer som musikkonsert och surrealistisk berättelsebalett i en filmisk teatermiljö. NEAR är fullständig upplysning och 100% ärlig, men aldrig bekant, intim men aldrig bekväm.

För första gången arbetar koreografen Eleanor Bauer med Jonatan Leandoer/Yung Lean och Cullbergbaletten. Tillsammans skapar de en danskonsert, en gemensam fantasivärld. En stark relation till skrivandet och poesin finns för de båda artisterna i centrum för deras respektive konstnärliga verksamhet och poesin har blivit den gemensamma utgångspunkten för deras samarbete.

Bauer kommer ursprungligen från USA, och är doktorand i koreografi vid Stockholms konstnärliga högskola. Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean har skapat musiken i samarbete med ambientmultiinstrumentalisten och videokonstnären Frederik Valentin. Cullbergbalettens dansare skapar tillsammans en tillfällig autonom zon där de navigerar genom improvisation och koreografi och tolkar ett musikaliskt och poetiskt strukturerat universum. Sköra former och stark magi blir ett gripande och uppriktigt utforskande av vad som krävs för att vara vaken i världen, i en kropp, med andra.

Presenteras av

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Torsdag 13 september 20:00 Dramaten, Stora Scenen Begränsad Köp biljett
  • Fredag 14 september 19:00 Dramaten, Stora Scenen Begränsad Köp biljett

Medverkande

Idé och koncept

Eleanor Bauer och Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean

Regi

Eleanor Bauer

Koreografi

Eleanor Bauer tillsammans med dansarna i Cullbergbaletten

Musik

Jonatan Leandoer Håstad/Yung Lean i samarbete med Frederik Valentin

Scenografi

Josefin Hinders

Ljusdesign

Jonatan Winbo

Kostymdesign

Pontus Pettersson

Foto

Urban Jörén

Samproducenter

Cullbergbaletten, Luger, Way Out West Festival, Southbank Centre (London)