En kväll om Syrienmöt Doaa Al Zamel som överlevde flykten över Medelhavet.

Om kvällen

Datum: 21 mars kl. 18.00, Målarsalen
Fri entré men biljett krävs, boka HÄR

Läs mer

För att uppmärksamma att det är sju år sedan kriget i Syrien bröt ut bjuder Sverige för UNHCR tillsammans med Dramaten in till en kväll om Syrien. Medverkar gör Doaa Al Zamel från Syrien och Melissa Fleming, chefstalesperson för FN:s flyktingorgan UNHCR och författare till boken om Doaas dramatiska flykt.

Högläsning ur boken Hopp: Doaas flykt till Sverige av skådespelaren Elin Klinga från Dramaten och sång av Barbara Hendricks, hedersambassadör för UNHCR. Kvällen leds av Alexandra Pascalidou.

Den 15 mars har kriget i Syrien pågått i sju år. Det är längre än Andra världskriget. Hälften av Syriens befolkning befinner sig på flykt och landet är i spillror. Ännu finns ingen lösning i sikte.

Bakom den overkliga siffran med 11,5 miljoner syrier på flykt finns lika många historier. Doaa Al Zamels är en av dem. En gripande berättelse som blivit bok, och vars filmrättigheter har köpts av Steven Spielberg. Boken om Doaa började som ett TED-talk och har i dag setts av över 1,5 miljoner

UNHCR är FN:s flyktingorgan leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger människor på flykt nödhjälp, skyddar deras rättigheter och hjälper dem att skapa en bättre framtid.

UNHCR finns på plats både i Syrien och i grannländerna. Läs mer och ge en gåva till Syrien hos Sverige för UNHCR.

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Länk till biljettbokning finns under datumet