Dramatens bokcirkel

Dramatens bokcirkel

Plats: Dramatenbaren

Läs mer

Kom till Dramatenbaren och diskutera böcker med oss! Vi dricker te (eller kaffe), äter scones, diskuterar boken och lyssnar till en skådespelare som läser utvalda stycken. Teaterns dramaturger leder samtalen. Välkomna!

De oroliga

I Linn Ullmanns roman De oroliga möts fadern och dottern med en bandspelare mellan sig. Planen är en serie samtal som ska utmynna i en gemensam bok. Men åldrandet hinner ikapp fadern och de inspelade samtalen blir upplösta och splittrade. En lekfull och utforskande roman om ett barn med föräldrar som skulle föredra att vara barn. En bok om minnen, glömska och de många berättelser som skapar ett liv.

”Jag var hans barn och hennes barn, men inte deras barn, det var aldrig vi tre; när jag bläddrar igenom högen av bilder som ligger på bordet framför mig, finns det inga fotografier av oss tre tillsammans. Hon och han och jag. Den konstellationen existerar inte.” (Ur De oroliga.)

Boken vi läser: De oroliga av Linn Ullman (Albert Bonniers förlag).

Samtalsledare: Magnus Florin, dramaturg. Medverkan av en skådespelare ur Dramatens ensemble.
Söndag 11 februari kl 15.00–16.00, Dramatenbaren

Arbetsboken 1955-1967

Under sitt konstnärsliv använde Ingmar Bergman sig av "arbetsböcker" - små spiralblock där han noterade utkast till sina berättelser, och sedan fortsatte med anteckningar under hela processen med ett verk. Utöver korta citat har arbetsböckerna aldrig publicerats.

Boken vi läser: Arbetsboken 1955-1967 (Norstedts förlag). Redigerad av Jan Holmberg med förord av Karl Ove Knausgård.

Samtalsledare: Emma Meyer-Dunér, dramaturg. Medverkan av en skådespelare ur Dramatens ensemble.
Söndag den 18 mars, kl 15.00–16.00, Dramatenbaren

Laterna magica

Ingmar Bergmans självbiografiska verk fråm 1987 var en världshändelse. Det var första gången Bergman verkligen trädde fram som skönlitterär författare. Han skildrar sin väg från olyckligt prästbarn till internationellt hyllad film- och teaterskapare. Många nycklar ges till teman som han återkommit till i sina filmer och teaterupptsättningar.

Boken vi läser: Laterna magica (Norstedts förlag). Med kommentarer av Bergmankännaren Jan Holmberg och förord av nobelpristagaren i litteratur J.M.G. Le Clézio.

Samtalsledare: Irena Kraus, dramaturg. Medverkan av en skådespelare ur Dramatens ensemble.
Söndag 15 april kl 15.00 –16.00, Dramatenbaren


Presenteras av Dramaten&

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Söndag 2018-02-11 15:00 Begränsad Köp biljetter
Söndag 2018-03-18 15:00 Köp biljetter
Söndag 2018-04-15 15:00 Köp biljetter
Se fler föreställningar