Dramatens bokcirkelDramaten&

Dramatens bokcirkel

Plats: Dramatenbaren

Läs mer

Välkomna in till Dramatenbaren och dyk ner i litteraturens värld! Vi dricker afternoon tea eller kaffe, äter scones, diskuterar den utvalda boken och lyssnar till en skådespelare som läser upp utvalda stycken ur sin favoritbok. Dramatens dramaturger leder samtalen. Den här hösten väljer skådespelarna Johan Ulvesson, Andreas T Olsson och Emma Broomé ut var sin favoritbok till cirkeln. Det blir deras lästips som vi diskuterar tillsammans med en dramaturg och vi hör dem läsa sina favoritstycken ur boken.  

30 september – Handpåläggning: Två Berättelser av Alan Bennett

I höstens första bokcirkel läser vi Alan Bennetts två långa novellerna Handpåläggning och Bara kläderna de har på kroppen, en bok utvald av Dramatens skådespelare Andreas T Olsson.

I Handpåläggning samlas den engelska kändiseliten vid en minnesceremoni för en ung och promiskuös massör som otroget men lojalt tjänat dem alla på olika plan. Men vad var egentligen dödsorsaken? Det tar inte lång tid innan ceremonin urartat. Den andra novellen i samlingen Bara kläderna de har på kroppen skildrar ett par som efter en kväll på operan kommer hem och finner sin Londonvåning helt tömt på ägodelar. Inte bara värdesaker utan allt är borta – från möbler till toalettpapper. Situationen får paret att ifrågasätta allt – för vilka är vi egentligen utan våra saker?

Handpåläggning är utvald till Dramatens bokcirkel av skådespelaren Andreas T Olsson, som kommer att läsa upp utvalda stycken ur boken. Dramatens dramaturg Emma Meyer-Dunér leder samtalet.

28 oktober – Om våren av Karl Ove Knausgård

Om våren är en del i Knausgårds serie årstidsböcker och utvald till bokcirkeln av skådespelaren Johan Ulvesson. Det är en berättelse om livets begynnelse, men också om en far och hans tre månader gamla dotter under en dag i april från det att solen går upp till att den går ner. Tillsammans ska de genomföra en resa i ett vårvaknande Skåne för att besöka dotterns mor som ligger på sjukhus, vilket i sin tur väcker stora och små frågor om livet och kärlek för fadern att besvara.

Om våren är utvald till Dramatens bokcirkel av skådespelaren Johan Ulvesson, som kommer läsa valda stycken ur boken. Dramatens dramaturg Irena Kraus leder samtalet.

25 november – Natten som föregick denna dag av Johanne Lykke Holm

I Johanne Lykke Holms debutroman blandas prosan och poesin. Vi möter de två systrarna och deras moder, som innanför barndomshemmets väggar alla utkämpar en strid om vuxenblivandet. Det handlar om systern Cosima, som äter päron och smaskar. Det handlar om en syster som läser sin syster dagbok. Om en syster som klipper av sig håret och anklagar sin syster.  Om en mamma och en häst, och om att vilja lämna barndomen bakom sig.

Natten som föregick denna dag är utvald till Dramatens bokcirkel av skådespelaren Emma Broomé som även kommer läsa utvalda stycken ur boken. Dramatens dramaturg Emma Meyer-Dunér leder samtalet.

Presenteras av

Biljetter

  • Föreställning Tid Scen Platstillgång
  • Söndag 30 september 15:00 Dramatenbaren Köp biljett