Improvisation på slottetav Andreas T Olsson fritt efter Molière

Om uppsättningen

Datum: 8 februari, 14 februari (extra), 21 mars, 19 april, 30 maj och 8 juni, Stora scenen
Speltid: cirka 2 timmar och 45 minuter, inklusive paus

Läs mer

Publiksuccén fortsätter med nya gäster en gång i månaden hela våren. En generös teaterkabaré där ingen föreställning blir den andra lik.

Andreas T Olsson har samlat en namnkunnig ensemble med Johan Rabaeus i spetsen som tillsammans med den ständiga gästen Magdalena Ribbing bjuder in till en oförutsägbar kväll på teatern som kanske är mer improviserad än vad publiken anar och där både texter och gäster byts ut under vårens fem föreställningar.

Gästlista:

8 februari – Adde Malmberg
14 februari – Adde Malmberg (extra)
21 mars – Felix Herngren
19 april – Lill Lindfors
30 maj – presenteras senare
8 juni – Siw Malmkvist

1663 skrev Molière Improvisation på slottet - en rasande satir över fransk teater. 350 år senare gör Andreas T Olsson ett försök att återuppliva den. Det är faktiskt ingen bra idé. Allt som var dräpande i sin samtid har blivit obegripligt i vår samtid. Det är inte bara dömt att misslyckas. Det är också dumt att misslyckas… Så utifrån Molières original spinner Andreas T Olsson med ensemble ett pärlband av associationer, infall och texter med teater som röd tråd.

Möjligen kan vi utlova världens första Facebooksoaré, Johan Rabaeus i en kondenserad version av Den girige och världens osynligaste statist. Vi funderar hur det skulle vara att vara gift med en sufflös och besvarar publikens frågor om teateretikett.

Texter av Anton Tjechov och Georges Feydeau samsas med alster av Åke Cato och Peter Dalle i vad som blir en underhållande afton i ordets uppriktigaste bemärkelse. En kväll som håller under. Bär upp.

Spelschema

Datum Tid Platstillgång
Tisdag 2017-03-21 19:30 Köp biljetter
Onsdag 2017-04-19 19:30 Köp biljetter
Tisdag 2017-05-30 19:30 Köp biljetter
Torsdag 2017-06-08 19:30 Köp biljetter
Se fler föreställningar

Bilder från uppsättningen

Bakom kulisserna

Adde Malmberg gästar Improvisation på slottet

8 februari 2017