Abonnemang

4 april släppte vi höstens abonnemang för nya abonnenter!

Som abonnent på Dramaten får du se tre utvalda pjäser till ett fördelaktigt pris.

Pris: 950 kronor per abonnemang (ordinarie pris för föreställningarna är 1230 kronor).

För bokning av Dramatens abonnemang kontakta oss på abonnemang@dramaten.se

Pjäser hösten 2017

Ensam

Ensam handlar om att utmana samhällets oskrivna regler och att stå för vad man tror på oavsett konsekvenser. Pjäsen är också ett varmt porträtt av en stark mor-dotter-relation och en insiktsfull studie i ojämlikhet, klass och de konservativa krafternas kvävande effekt på den personliga friheten.

Läs mer

Anna Karenina

Anna Karenina blir blixtförälskad i officeren Vronskij och inser plötsligt att hon är olyckligt gift. Hon ser inget annat val än att följa passionen. Men hur hon än gör väntar tragedin: Lämna man och barn, sitt liv och sin ställning – eller neka sig själv kärlek och frihet?  Samtidigt, i en annan del av landet, försöker den förmögne landägaren Levin glömma sin kärlek genom att gräva ner sig i arbete.

Läs mer

Oidipus / Antigone

Oidipus är en tragedi från 427 f.Kr. med deckarliknande inslag. Kungen försöker hitta personen som mördade hans företrädare på tronen. Snart läggs ledtrådarna ihop och pekar mot honom själv. Dessutom verkar den fruktansvärda spådomen om att Oidipus skall äkta sin mor och döda sin far redan ha slagit in. Tragedin får sin fortsättning i Antigone, skådespelet om dottern som vänder sig mot makten för att få ge sin bror en värdig begravning.

Läs mer

Välj vilken dag du vill gå på teater: 

  Ons kl 19 Tors kl 19 Lör kl 13 Söndag kl 16
    alt. 1 alt. 2    
Ensam 6 sep 7 sep 14 sep 16 sep 3 sep
Anna Karenina 27 sep 28 sep 5 okt 14 okt 22 okt
Oidipus / Antigone 15 nov (18.30) 23 nov (18.30) 30 nov (18.30) 18 nov 5 nov