Sorgpodden

Samtal om sorg på Dramaten. Första gästen är Boel Andersson, som medverkade i filmen Överlevarna av Folke Rydén. Boel var också med i det förberedande pjäsarbetet med Falla ur tiden. Följande samtal är med Suzanne Osten, dramatiker och Sveriges Filmambassadör för barnfilm.

Vi talar sällan om sorg, även om det är något som de flesta av oss har upplevt. Inte sällan sväljer vi gråten och försöker tänka på annat. Eller blir obekväma och tittar bort när vi ser en sörjande. Samtidigt vet vi också hur läkande ett samtal eller en blick kan vara.

När Sorgpoddens grundare, Desirée Karlsson och Kristian Ramírez, själva delade med sig av sina sorger föddes en önskan om en plats där fler kunde berätta. En plats där andras berättelser kan inge tröst och hopp för den som sörjer, men också mod åt de som står bredvid. Sorgpodden blev den platsen och nu tar Sorgpodden plats på Dramaten.

20 april och 9 maj, kl 18.00, Lejonkulan. Fri entré (biljetter hämtas vid Lejonkulans entré från och med 45 minuter innan samtalet).