Jubileumsåret 2018, året då Bergman skulle fyllt 100 år, uppmärksammas stort världen över. Så även på Dramaten där Bergmanfestivalen bjuder på internationella gästspel av klass. Bland annat återvänder stjärnregissören Ivo van Hove till Bergmanfestivalen, nu för tredje gången, med dubbeluppsättningen Efter repetitionen/Persona. Simon Stones Hotel Strindberg är en visuellt storslagen uppsättning från Burgtheater i Wien, med den hyllade Martin Wuttke på scenen. I belgiska tg STANS Infidèles (Trolösa) hyllas den levande och humoristiska sidan av Ingmar Bergmans författarskap och i Dancing with Bergman hedrar de svenska världskoreograferna Mats Ek, Alexander Ekman och Johan Inger Ingmar Bergman med var sitt nytt verk.  Dessutom Iranskt förhörsdrama i Hearing med Mehr Tehatre Group och i Topographies of Paradise återvänder den danska performancekonstnären Madame Nielsen till Dramaten med ett unikt samarbete med fem sammanvävda uppsättningar från fem europeiska teatrar

Under festivalen blir det även Sverigepremiär för Jane Magnussons film Bergman – ett år, ett liv som skildrar Bergmans liv och arbete under året 1957. Filmen har världspremiär på filmfestivalen i Cannes.

Allt detta och mer står på programmet som också bjuder på samtal, föreläsningar, filmvisningar, utställningar och mycket mer. Nedan följer samtliga programpunkter och föreställningar under Bergmanfestivalen. Alla föreställningar textas till engelska.

 

BERGMAN: MONOLOGER

Bergman: monologer

14 januari 2018 – Lena Endre som Johan i Scener ur ett äktenskap

Bergman: monologer

14 februari 2018 – Elin Klinga som Läkaren i Persona

Bergman: monologer

14 mars 2018 – Reine Brynolfsson som Isak i Viskningar och rop

Bergman: monologer

14 april 2018 – Emma Broomé som Frida i Den goda viljan

Bergman: monologer

14 maj 2018 – Stefan Larsson som Emilie i Fanny och Alexander

För mer information om Bergmanfestivalen kontakta bergmanfestivalen@dramaten.se
eller projektledare Ulrika Josephsson, ulrika.josephsson@dramaten.se

Tack till:

Cevian Capital, Josefsson Foundation, Svante Bergströms Teaterstiftelse,
Eva Bonnier, The Barbro Osher Pro Suecia Foundation,
Annika Levin och Jacob Wallenberg,
Bonnier Holding, Birgitta och Sten Westerberg,
Wonna I de Jong Schaefer, Gunilla och Peje Emilsson, Brita Ramberg,
Jonas och Christina af Jochnick

   

Josefsson Foundation