Bergmanvandring på Dramaten

Ingmar Bergman var verksam på Dramaten, av och till, både som teaterchef och regissör. På en guidad visning genom huset får besökarna ta del av många av de Bergmanhistorier som huset ruvar på – allt från gravt felparkerade bilar till bortglömda chokladbiskvier. Vandringen, som tar omkring en timme, börjar i entréhallen och går sedan långt in i Dramatens vindlande korridorer, trappor och prång – till platser dit publiken normalt inte når.

Fri entré den 14 juli men biljett behövs, klicka på någon av länkarna nedan.

Svenska: 13.00, 15.30
Engelska: 14.15, 16.45

Stadsmuseet

Ingmar Bergman växte upp som son till kyrkoherden i Hedvig Eleonora på Östermalm. Häng med Stadsmuseet på en vandring genom miljöer och platser som kom att forma regissören, från Östermalm till Gamla stan. Vandringen startar vid Hedvig Eleonora kyrka.

För mer information och biljetter se: stadsmuseet.stockholm.se

Scenkonstmuseet

Ingmar Bergman – lögn och sanning bjuder på en kronologisk vandring genom tidsperioder och teman i Bergmans över sextio år långa konstnärskap inom teater och film. Här får besökarna kika in bakom kulisserna och ta del av unikt material i form av videoklipp, fotografier, intervjuer, föremål och manuskript. Kurator för utställningen är scenograf och kostymtecknare Anna Bergman som själv arbetade tillsammans med Ingmar Bergman under hans sista år på Dramaten.

För mer information och övriga utställningar se: www.scenkonstmuseet.se

Öppet 11.00–17.00, fri entré och visningar hela dagen den 14 juli!

Läs mer om jubileet på: www.ingmarbergman.se